Armata iraniană declară că toate dronele sale s-au întors la bază în siguranţă

Armata iraniană declară că toate dronele sale s-au întors la bază în siguranţă

Purtătorul de cuvânt al forţelor armate iraniene a declarat vineri că toate dronele ţării s-au întors în siguranţă la bază, a anunţat agenţia semioficială de presă Tasnim după ce preşedintele Donald Trump a spus că o navă americană a distrus una, notează Reuters.

"Toate dronele aparţinând Iranului în Golful Persic şi în Strâmtoarea Ormuz (...) s-au întors în siguranţă la bazele lor după misiuni de identificare şi control, şi nu există nicio informaţie privind un răspuns operaţional al USS Boxer", a declarat Abolfazl Shekarchi citat de Tasnim.

Trump a spus joi că drona a zburat la 914 metri de nava de război americană USS Boxer şi a ignorat "apeluri multiple" de a se îndepărta, într-un ultim episod al exacerbării tensiunilor în Golf.

La rândul său, ministrul adjunct de externe iranian Abbas Araghchi a declarat vineri că SUA puteau să doboare "una din propriile" drone deasupra Strâmtorii Ormuz, dezminţind că Republica islamică ar fi pierdut un aparat fără pilot cu o zi în urmă , potrivit France Presse.

"Mă tem că USS Boxer a doborât una din propriile drone, din greşeală", a susţinut Araghchi într-un mesaj scris în limba engleză pe Twitter, făcând referire la nava amfibie care, potrivit preşedintelui american Donald Trump, a doborât o dronă iraniană joi deasupra Strâmtorii Ormuz.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...