Armata sârbă anunţă că a neutralizat o dronă în apropiere de Kosovo

Armata sârbă anunţă că a neutralizat o dronă în apropiere de Kosovo

Armata Serbiei a anunțat, potrivit Agerpres, că a neutralizat o dronă, în proximitatea unor facilităţi militare, în apropiere de Kosovo. Mai multe drone au intrat în ultimele zile în spaţiul aerian al țării.

Serbia a anunțat neutralizarea unei drone în apropiere de Kosovo FOTO Arhivă

Armata sârbă a neutralizat miercuri o dronă care zbura în proximitatea unor facilităţi militare într-o regiune din sud-vestul Serbiei în apropiere de Kosovo, potrivit unui anunț al Ministerul sârb al Apărării, citat de Agerpres .

„Drona, care zbura dinspre muntele Kopaonik, în direcţia unor instalaţii militare a fost doborâtă prin măsuri de bruiaj electronic”, se arată într-un comunicat al ministerului sârb, care a precizat că armata sârbă va continua să neutralizeze dronele care apar în zona de interdicţie de zbor la frontiera dintre Serbia şi Kosovo.

Potrivit sursei citate, originea dronei, identificată drept „o dronă comercială”, nu a fost precizată.

Mai multe drone au intrat în ultimele zile în spaţiul aerian al Serbiei

Ministrul sârb al Apărării, Milos Vucevic, a semnalat că mai multe drone au intrat în ultimele zile în spaţiul aerian al Serbiei venind dinspre Kosovo.

Aceste incidente survin într-un moment când tensiunile dintre Belgrad şi Pristina se intensifică din nou după decizia Guvernului din Kosovo de a aplica gradual, de la 1 noiembrie, măsura de a le impune sârbilor să-şi înlocuiască plăcuţele de înmatriculare auto sârbe cu unele acceptate de autorităţile kosovare, decizie care a provocat violenţe în luna iulie, mai relatează sursa citată.

„Nu pot să vă spun ale cui au fost acele drone, dar pot spune că toate au venit de pe teritoriul Kosovo", a declarat ministrul Milos Vucevic pe canalul RTS TV, fără a da alte detalii despre dronele respective, potrivit Agerpres .

Ministrul a mai precizat că preşedintele Aleksandar Vucic a emis un ordin de a „elimina” toate dronele care intră în spaţiul aerian sârb şi a plasat forţele sârbe în stare de „alertă sporită”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”