AS Monaco a reușit o calificare spectaculoasă în sferturile Ligii Campionilor, după 3-1 cu Manchester City

AS Monaco a reușit o calificare spectaculoasă în sferturile Ligii Campionilor, după 3-1 cu Manchester City

AS Monaco a reușit o calificare spectaculoasă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, pe stadionul Louis II, după ce a învins formația engleză Manchester City cu scorul de 3-1 (2-0), în manșa secundă a optimilor.

Monegascii au obținut biletele pentru faza următoare grație golurilor marcate în deplasare, în tur City câștigând cu 5-3.

Kylian Mbappé (8), Fabinho (29) șiTiemoué Bakayoko (77) au marcat pentru echipa gazdă, iar Leroy Sané (71) a semnat golul ''cetățenilor''.

Deși a fost fără vedeta Radamel Falcao, Monaco a început în forță și tânărul Mbappé (18 ani) a ratat o primă ocazie în minutul 7, dar apoi (8) nu mai a putut fi oprit de portarul Caballero și a deschis scorul din centrarea lui Bernardo Silva.

Echipa antrenată de Leonardo Jardim a dominat jocul în continuare, iar Germain a tras peste poartă (18).

Monaco a obținut un scor de calificare (2-0) după mai puțin de jumătate de oră de joc, Fabinho marcând al doilea gol al echipei din Principat (29), din centrarea lui Mendy, deschis excelent de Lemar.

City nu a contat în prima repriză, iar Monaco și-a mai creat două situații periculoase, prin Fabinho (39), blocat de Kolarov, și prin Mbappé (44), oprit de Sagna.

Guardiola, aflat la meciul 100 în cupele europene ca antrenor, și-a certat elevii la pauză, iar Manchester City a fost mult mai ofensivă în repriza a doua, ratând și primele ocazii de gol, prin Sterling (61), blocat de Bakayoko, și Aguero (62, 65), oportunități mari pentru argentinian.

Oaspeții au reușit să înscrie în minutul 71, prin Leroy Sané, care a reluat în plasă mingea respinsă de Subasic la șutul lui Sterling.

City era calificată la acest scor, dar a primit gol la o fază care nu anunța nimic, cu atât mai mult cu cât Monaco nu avusese nicio acțiune periculoasă în partea a doua: Lemar a executat o lovitură liberă, iar Bakayoko (77), complet nemarcat, l-a învins pe Caballero cu o lovitură de cap.

Oaspeții au forțat golul calificării, dar nu au mai avut realizări până la final și Monaco se află în sferturile de finală ale Champions League pentru a doua oară în ultimii trei ani.

AS Monaco — Manchester City 3-1 (2-0)
Au marcat: Kylian Mbappé (8), Fabinho (29), Tiemoué Bakayoko (77), respectiv Leroy Sané (71).
Monaco, Stade Louis II: 16.000 spectatori
Liga Campionilor — optimi de finală (retur)
În tur: 3-5.

Au evoluat echipele:

Monaco: 1. Danijel Subasic — 19. Djibril Sidibé, 24. Andrea Raggi (38. Almamy Touré, 70), 5. Jemerson, 23. Benjamin Mendy — 2. Fabinho, 14. Tiemoué Bakayoko, 27. Thomas Lemar — 10. Bernardo Silva, 18. Valere Germain (căpitan; 7. Nabil Dirar, 90+1), 29. Kylian Mbappé (8. Joao Moutinho, 81). Antrenor: Leonardo Jardim.
Rezerve neutilizate: 16. Morgan De Sanctis — 6. Jorge, 33. Irvin Cardona, 34. Abdou Diallo.

Manchester City: 13. Willy Caballero — 3. Bacary Sagna, 24. John Stones, 22. Gael Clichy (72. Kelechi Iheanacho, 84), 11. Aleksandar Kolarov — 19. Leroy Sané, 25. Fernandinho, 21. David Silva (căpitan) — 17. Kevin De Bruyne, 10. Sergio Aguero, 7. Raheem Sterling. Antrenor: Josep Guardiola.
Rezerve neutilizate: 1. Claudio Bravo — 5. Pablo Zabaleta, 15. Jesus Navas, 18. Fabian Delph, 30. Nicolas Otamendi, 42. Yaya Touré.

Arbitru: Gianluca Rocchi; arbitri asistenți: Mauro Tonolini, Filippo Meli; arbitri asistenți adiționali: Daniele Doveri, Davide Massa; arbitru de rezervă: Elenito Di Liberatore (toți din Italia)
Cartonașe galbene: Sagna (11), De Bruyne (58), Bakayoko (59), Sterling (74), Germain (89), Lemar (90+2).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...