Așa arată România din suflet!

Așa arată România din suflet!

Academicianul Leon Dănăilă, profesor-doctor, se numără printre cele 5.000 de personalităţi importante ale lumii. Profesorul român este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa şi figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21. Acesta fost surprins întorcându-se acasă după o zi de muncă aşa cum greu ne vine să credem.

Fotografia a fost realizată de o jurnalistă de la Radio România Actualităţi şi a fost postată pe Facebook de Academia Cațavencu, cu următorul text:

"Profesorul Leon Dănăilă, neurochirurg de geniu, salvatorul a mii de vieți omenești, venind de la serviciu într-o zi de marți, aprilie 2016. Omul acesta ar fi putut pleca în alte țări, unde ar fi fost plătit în aur. Ar fi putut veni de la serviciu cu o limuzină ultimul răcnet. Ar fi putut avea ceea ce un doctor din România nu poate nici măcar visa. Dar a preferat să rămână aici. Și să salveze români. Asta înseamnă patriotism: să fii un român normal într-o Românie anormală. Dacă fotografia asta înseamnă ceva pentru voi, dați-o mai departe. Dacă nu, nu".

Postarea jurnaliştilor de la Academia Caţavencu a devenit vilală în reţeaua socială. Aproape 60.000 de persoane au redistribuit fotografia şi aproape 80.000 au reacţionat cu "like". De asemenea, peste 1.800 de persoane cu scris comentarii după ce au văzut fotografia.
 
Modestia marelui profesor uimeşte şi astăzi, iată un fragment dintr-un interviu recent:
 
„Acum scriu încă o carte şi mă gândesc cum s-o plătesc. Dar am găsit o soluţie - eu am donat casa de la Darabani şi tot ce am acolo Primăriei, iar casa soţiei de la Davideşti, Argeş, am donat-o tot Primăriei. Am apartamentul în care stau ca avere şi acum m-am trezit că nu am bani cu ce să public. Am găsit pe cineva să-i vând apartamentul în care stau, cu condiţia să stau în el până când mor şi-mi dă o sumă de bani şi aşa o să pot publica o altă carte pe care o am aproape”

Între timp cartea a apărut datorita directorului Editurii Medicale a Academiei care s-a oferit să o tipărească gratuit.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia