Așa arată un CĂCAT! Se numește Emilian Pavel și este europarlamentar PSD! Și a trimis la Bruxelles un email cu FALSURI despre Kovesi!

Așa arată un CĂCAT! Se numește Emilian Pavel și este europarlamentar PSD! Și a trimis la Bruxelles un email cu FALSURI despre Kovesi!

Așa arată un CĂCAT! Se numește Emilian Pavel și este europarlamentar PSD! Și a trimis la Bruxelles un email cu FALSURI despre Kovesi! Un căcat numit Emilian Pavel, europarlamentar PSD, le-a trimis colegilor din Parlamentul European un email cu informații neadevărate despre Laura Codruța Kovesi, încercând astfel să blocheze numirea acesteia la șefia Parchetului european.

Emailul a fost semnalat pe Facebook de europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

Cele mai importante puncte din mesajul căcatului cu carnet de membru PSD: 

”Kovesi este investigată în acest moment în nu mai puțin de 18 dosare penale (…) Acuzațiile care îi sunt aduse doamnei Kovesi merg de la intimidarea judecătorilor, procurorilor, martorilor, avocaților până la obținerea de denunțuri forțate, fabricarea de jumătăți de adevăruri și fapte și chiar și corupție”;

Acuzațiile aduse doamnei Kovesi sunt de la intimidarea judecătorilor, a procurorilor, a martorilor și a avocaților, până la obținerea de denunțuri prin amenințare, la fabricarea de jumătăți de adevăruri și de fapte, și chiar până la corupție.

Doamna Kovesi a fost revocată de la conducerea DNA anul trecut, în urma unei decizii a Curții Constituționale, după o lungă serie de abuzuri comise de ea și de către procurorii din subordinea sa timp de șase ani. V-am transmis mai multe informații despre acest lucru într-un e-mail anterior.

Cred cu tărie că dacă doamna Kovesi va fi numită procuror-șef european ar exista un pericol ca aceste metode abuzive să fie aplicate la nivel european. Aceste metode, repet, includ intimidarea judecătorilor, a procurorilor, a martorilor și a avocaților, fabricarea de jumătăți de adevăruri și de fapte și chiar corupție. În prea multe cazuri, acuzațiile ei sau ale procurorilor din subordinea sa au fost respinse de instanțe pe motiv de fapte inexistente.

Doamna Kovesi și-a creat imaginea unui cruciat al justiției și, chiar mai periculos decât atât, a unei persoane fără de care justiția nu este posibilă.

În calitate de deputat în Parlamentul European, regret că nu pot susține un român pentru a fi primul șef al Parchetului European, dar dacă nu v-aș prezenta aceste fapte, aș contribui la perpetuarea de minciuni, ceea ce știu că ar afecta UE în cazul în care această persoană ar fi numită.

”În ultimii ani, doamna Kovesi și-a fabricat o inteligentă campanie media, care a inclus, pe de o parte, amânarea trimiterii în judecată pentru acuzații de corupție a celor care o promovau (și care s-au dovedit a fi vinovați, fiind condamnați de instanțe după plecarea ei de la DNA), cât și formularea de acuzații false împotriva celor care nu au sprijinit-o (și care, recent, s-au dovedit a fi nevinovați)”.

Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecția pentru postul de procuror european realizată de un Comitet special de selecție, care a trimis lista scurtă de trei nume la Parlamentul European și Consiliul UE, instituțiile care urmează să aleagă câștigătorul competiției.

Reacția lui Tudorel Toader, autorul revocării Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, a fost una negativă: el a susținut că membrii comitetului de selecție nu cunosc abuzurile pe care aceasta le-a comis în România și a anunțat că va trimite fiecărui ministru de justiție din UE decizia CCR privind demiterea acesteia din funcția de șefă a DNA.

În ciuda opoziției majorității PSD-ALDE, mai mulți oficiali din Germania și Austria au anunțat că țările lor o vor susține pe Kovesi pentru a conduce Parchetul european, o instituție nou-creată la nivelul UE, care va putea instrumenta dosarele cu mari fraude cu fonduri europene și/sau cu caracter transfrontalier. Fraudele mari sunt considerate de peste 100.000 de euro, însă, în cazuri specifice, Camera permanentă competentă din cadrul EPPO va decide dacă un caz cu prejudiciu mai mic va fi preluat de Parchetul european în funcție de gravitatea sau complexitatea lui.



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani