Așa o fi?

Așa o fi?

Ancheta asasinatului mafiot de la Arad reprezintă un adevărat moment de răscruce pentru întreg sistemul. Pornind de la structurile de Poliție și Parchet și până la serviciile secrete. Cu tot cu judecătorii care poate până la urmă ar putea să facă un efort și să piardă câteva ore de vacanță, pentru ca liderii contrabandiștilor să nu mai fie lăsați liberi două-trei zile, ca să binevoiască magistrații să își așeze posterioarele atât de bine plătite pe scaunele din instanță. Pentru că, altfel, după ”umilința de la Caracal” – care s-a soldat doar cu lustruirea statuii de ”erou” a lui ”Dandy” Remulus Dan Varga, cel care acum se visează ditamai Procurorul General al României – recăpătarea încrederii opiniei publice în structurile statului român va deveni o utopie.

Bologa îi face ”culoar” lui Gavra
Astfel că, în ciuda tuturor opreliștilor deja la limita penalului venite din partea ”colegilor” de la IPJ Arad și Parchetul General, Operațiunile Speciale și Structura Centrală a DIICOT București merg mai departe. Și deschid noi și noi piste care, toate împreună, vor putea să mai descâlcească din halucinantele ițe ale grupărilor transpartinice care, de ani de zile, au transformat Aradul într-un adevărat stat mafiot. Așa cum , de vreo două decenii, nu mai găsești nici măcar în Sicilia. Iar după cum dezvăluiam pe 8 iunie, în ciuda ”blocadei” impuse de structurile locale ale IPJ și de cele centrale de la PICCJ s-a luat urma unei plângeri înregistrate la Suceava în luna iulie 2019! Atunci când structurile anticorupție au primit ”mură în gură” toate informațiile necesare documentării unei grupări de cetățeni români și ucraineni care trafichează țigări aduse din Ucraina în Suceava. Și de unde, cu ajutorul TIR-urilor a diverse firme sunt transporatate la Arad.
”Pariul lui Kovesi” a ajuns ”numărul doi” în DNA
Acolo unde o parte a mărfii este fructificată în piețe, ziua în amiaza mare, în timp ce, prin punctele de trecere a frontierei Vărșand și Nădlac ”grosul” trece granița spre destinația finală, Marea Britanie. Profitul la un singur astfel de convoi putând ajunge până la 4 milioane de euro! Bani ”să mănânce” toată lumea… Numai că plângerea din iulie 2019 a fost ținută ”la sertar”, astfel că dinamica operativă a anchetei tocmai ce a impus intervenția structurilor contrainformative.

Gavra și Bologa, ”frați de sânge”

Fără nicio relevanță la vedere cu ancheta de la Arad, sursle naoster susțin că ntre procuorul șef al direcție naționale Anticorupție, Crin Bologa și ”numărul doi” din DNA, Codrin Gavra există o legătură mai mult decât veche și trainică. Practic, Bologa și Gavra fiind ”frați de cruce”. Astfel că la un anumit nivel al sistemului există deja ”suspiciuni erzonabile” privind formare aunuio nou pol de putere, mai ales că Bologa ar pregăti deja terenul pentru a îl lăsa pe Gavra în locul lui. Cel care, nu trebuie uitat, a fost lăudat public de Laura Codruța Kovesi, pe când ”Zeița Cătușelor” i-a mai acordat această onoare doar ”paraditorilor” ”Portocală” Negulescu și ”Lucică” Onea de la structura de elită” a DNA Ploiești. Acum, ce-i drept, nici măcar ”resursele umane” de la Ministerul Justiției nu prea mai pot băga mâna în foc care este statutul actual al celui preaslăvit de propaganda mediatică drept ”cel mai dur procuror” sau ”Cattani de Timișoara”.

Nicolae Robu, campion absolut la clasărilor

Pentru că, dacă împuternicirea lui Gavra a expirat la sfârșitul lui martie, singura modificare notabilă făcută de ”transparenta” DNA a fost scoaterea acestuia de la rubrica ”conducere” de pe site-ul oficial. Însă cum între timp nu s-a organizat nici alt concurs pe care să îl fi câștigat Gavra, dar acesta nu a fost văzut nici la fostul loc de muncă de la DNA Timișoara sau acasă la Vărșand, înseamnă că ”durul” e tot la butoanele operative ale Structurii Centrale a DNA. Acolo de unde s-a reluat ilegalul procedeu de alimentare a ”unităților media” cu informații menite strict a pune presiune pe cei ”însemnați”. Cazul Nelu Iordache fiind doar ultimul exemplu că ”Monstrul se întoarce”…

Vărșand, nu Corleone!

La 14 aprilie 2020, CSM aviza surprinzătoarea ”delegare în funcția de procuror adjunct al Direcției Naționale Anticorupție” a procurorului Codrin Gavra, originar din localitatea arădeană Vărșand, cunoscută și drept ”Corleone al României”. Iar în timp ce unii au ridicat nepăsători din umeri că ”numărul doi” din DNA a ajuns un ”oarecare”, inițiații sistemului nu au uitat însă că Laura Codruța Kovesi mizase mai de mult pe Codrin Gavra. Încă de când îl evidenția public ”Pentru merite deosebite în activitatea profesională desfășurată în perioada 2011 – iunie 2012”.

DIICOT, lăsată singură contra traficului de țigări din Vama Vărșand

Însă până a fi promovat la DNA Timișoara, în 2015, Gavra a ocupat timp de două mandate funcția de Procuror șef secție urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Perioadă în care ”statul de drept” al traficanților din Arad s-a constituit atât de puternic, încât nici măcar acum nu mai poate fi destructurat de structurile centrale ale statului. Oricum, mutat la DNA Timișoara, Gavra s-a ales rapid cu eticheta de ”procurorul galben”. Dar nu neapărat pentru faptul că fratele său era consilierul europarlamentarului PNL – PD, Iosif Matula. Și nici măcar pentru că ”țintele” sale ”aleatorii” păreau a fi, deja obsesiv, rivali politici declarați ai organizațiilor județene PNL din raza de acțiune a DNA Timișoara. Dar mai ales pentru ”legăturile primejdioase” cu Nicolae Robu. Fostul primar al Timișoarei, de asemenea arădean la origine, devenind campion absolut al ”clasărilor” primite din partea ”consăteanului” Gavra de la DNA. Cu plângeri penale ținute la sertar și timp de peste cinci ani de zile… În timp ce toată țara urmărea cum sute de imobile din Centrul Vechi al Timișoarei, de la monumente istorice la spitale treceau în ”patrimoniul privat” al clanului țigănesc Cîrpaci…

El pe Robu? Sau Robu pe el?

Dar dacă Gavra a performat cu adevărat cu ceva în magistratură, atunci cu Nicolae Robu a făcut-o! Cu toate că nici acum nu se știe exact cine a protejat mai mult pe cine, Gavra pe Robu sau viceversa… Oricum, trebuie remarcat și aspectul că Gavra nu s-a autosesizat, ”nici să îl pici cu ceară”, la niciuna din nenumăratele dezvăluiri publice privind fraudarea banului public la Primăria condusă pe atunci de Nicolae Robu. Mai mult decât atât, din 2015, Gavra a fost ”setat” numai pe ”clasare” la absolut toate plângerile penale depuse împotriva aceluiași Nicolae Robu.

De ce nu este lăsată să avanseze ancheta bombei de la Arad…

Ceea ce i-a adus în cele din urmă și o plângere penală ”pe persoană fizică”, în care este acuzat faptul că ”procurorul Codrin Gavra a dispus clasarea unor dosare fără să realizeze o urmărire penală efectivă și fără să administreze probe, ignorând o stare de fapt ilegală, ce continuă să persiste și care duce la sporirea lunară a prejudiciului cauzat bugetului local cu suma de 300.000 lei/lună.” Procurorul de caz Gavra fiind astfel acuzat că ar fi clasat dosarul 57/P/2016, sprijinind și favorizând o altă grupare infracțională, a cărei activitate penală face obiectul dosarului 57/P/2016. Și că astfel, prin decizia procuorului ar fi fost scăpați zeci de traficanți români și maghiari, dar și doi primari liberali din localități arădene din vecinătatea Vămii Vărșand. SURSA: National.ro /Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa