Așa o fi?

Așa o fi?

Mark Gitesntein a fost acuzat de trafic de influență pe lângă Traian Băsescu și Emil Boc. Apoi chiar FBI a forțat deschiderea unei ample anchete care îi viza ”activitatea” din fruntea Fondului Proprietatea. Interesul în privința fostului ambasador american în România fiind unul atât de mare, încât Elenei Udrea i s-a promis în Costa Rica statutul de martor protejat. Numai că, între timp Trump a fost înlocuit de Biden și la Casa Albă a ajuns Administrația Democrată.

”Profesorul” Ungureanu, plecat cu familia în Viena, din 2019
Cea care s-a grăbit nu doar să îi ”repereze onoarea” lui Gitenstein, dar și să îl numească pe acesta ambasadorul SUA la Uniunea Europeană. Predându-i astfel implicit ”hățurile” vechilor ”colonii” mai sărace cu duhul din rândurile ”partenerilor strategici” europeni. Iar noua influență a acestuia a fost deja resimțită din plin de denunțătoarea Elena Udrea, aceasta fiind deja ”îngropată” într-un ”tsunami” de dosare și condamnări tot mai grele. Iată însă că, panicat de posibilitatea să ajungă la rândul său ”trofeul” sistemului ticăloșit, Traian Băsescu i-a solicitat o ”favoare” numărului unu al americanilor la Bruxelles. Astfel că lui Klaus Iohannis chiar i s-au încleștat dinții la propriu atunci când a deschis ”plicul de la Gitenstein”. Cel care i-ar fi fost înmânat neoficial chiar zilele trecute, prin intermediul liderului UDMR, Kelemen Hunor…

”Vin și de pe Lună pentru un asemenea om”!

Aceasta este declarația pur și simplu halucinantă prin care Kelemen Hunor saluta surprinzătoarea desemnare a lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru formarea ”guvernului meu” în variantă băsistă. Totul după ce a fost acuzat în Parlament pentru ”modul dubios” în care Mihai Răzvan Ungureanu ”a înstrăinat patrimoniul Gojdu, pe vremea în care era ministru de Externe, în Guvernul Tăriceanu”.

Băsescu și Gitenstein desfac șampania

Numai că liderul UDMR a sărit ca ars că ” voi veni și de pe Lună ca să votez astfel de oameni ca Mihai Răzvan Ungureanu, care și-au respectat cuvântul față de mine, față de noi”. Astfel că nu ar trebui să surprindă chiar atât de mult mutarea de ultimă oră a UDMR-ului, chiar dacă este una în măsură să ”bulibășească” total și așa simulacrul de negocieri chipurile purtate pentru formarea noului guvern. Pentru că, după ce a ”tatonat piața” cu ”iepurele” Kelemen Hunor, UDMR îi forțează acum mâna lui Klaus Iohannis cu nominalizarea ”compromisului național”, Mihai Răzvan Ungureanu. Calculele maghiare fiind, ca întotdeauna, de altfel, unele cât se poate de pragmatice și de această dată. Pentru că, după umilirea lui Cioloș, lui Iohannis îi va fi extrem de dificil să îl impună din nou pe Cîțu premier plin. Astfel că UDMR îi ”vâră” pe gât ”broscoiul” MRU!

Boc vrea din nou șef de galerie!

”Otrava” pe care șeful statului ar trebui să o ”înghită” fără voia sa fiind îndulcită doar cu resemnarea că asta ar fi ”oferta de nerefuzat” a partenerilor strategici americani și a Uniunii Europene deopotrivă. Planul fiind unul atât de minuțios, încât lui Iohannis i s-a lăsat și o ”portiță” deschisă, pentru a nu își călca în picioare chiar cu totul mândria personală! Și anume desemnarea liberalului Emil Boc premier și a ”tehnocratului” Mihai Răzvan Ungureanu ”doar” ministru de Externe. Ceea ce, pentru axa Budapesta – Viena, ”tot un drac ar fi”… Plus că actualul ministru Bogdan Aurescu nu ar face nazuri dacă ar primi la schimb postul deja promis de ambasador al României la New York, la ONU, în locul lui Ion Jinga.

Alertă SIE!

Posibilitatea revenirii lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Guvernului îngrijorează însă, ce este drept, structurile contrainformative! De fapt, atâtea câte au mai fost lăsate să activeze în ultimii ani de ”ocupație străină”. Astfel că la SIE deja a fost dată alerta! Și asta încă din momentul în care a fost documentată ”fuga” lui Mihai Răzvan Ungureanu la Viena, cu toată familia. Mai ales că, pentru un fost premier, ministru de Externe și șef al Serviciului de Informații Externe, o asemenea veritabilă ”cerere de azil diplomatic” poate fi catalogată drept una dintre cele mai grave vulnerabilități la adresa securității naționale din ultimele decenii.

MRU a rămas loial…

Oricum, după cum dezvăluiam încă din ”lovitura” din 13 iunie 2019, Ungureanu își folosea încă de atunci toată energia și suportul logistic pentru a ”fugi” cu familia din România, dar neapărat în Viena. Cu toate că, știută fiind îndelungata sa colaborare academică la mai multe universități germane de prestigiu, mult mai logic ar fi fost ”exilul” aici. Numai că ”obsesia” austriacă a fost decodată informativ și prin ”coincidența” că, ani buni, MRU și-a avut birourile de director general – emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud – Est și cel de coordonator – adjunct al Inițiativei de Cooperare Sud – Est Europeană (SECI) tocmai la Viena! Acolo unde de altfel s-a și născut fiul său, într-o selectă clinică privată. Și de unde soția sa Daniela, deși medic anestezist, a primit câte 7.000 de euro pe lună de la… OMV!

Premierul României, pus la ”Cafe Schwarzenberg”

Pentru o încă enigmatică prezență în Consiliul de Administrație al unei subsidiare din România a companiei austriece! Iar în 2019, Ungureanu solicita deja ”normă întreagă” ca profesor la o universitate din Viena!

Numit la ”Cafe Schwarzenberg”

Culmea este că frustrarea președintelui Iohannis este una cu atât mai mare, cu cât, doar cu câteva luni în urmă, ”neamțul” își dăduse acceptul tacit pentru detonarea dosarului de ”trădare națională” pe numele lui Mihai Răzvan Ungureanu. Totul după ce șefului statului i s-ar fi pus la dispoziție documentarea contrainformativă a ”extragerii” fostului șef al SIE de către BVT – Biroul pentru Protecția Constituției și Combaterea Terorismului din Austria. La acel moment Iohannis părând a fi convins de ”punctajul monitorizării” celui care nu se sfiise, la momentul debarcării sale din fruntea SIE, că ”nu uită și nu iartă” acest afront. Un rol decisiv în luarea deciziei prezidențiale având și informarea că BVT ”ia lumină” mai mult de la Moscova, decât de la Bruxelles sau Berlin. Serviciul secret austriac fiind considerat în chiar multe Cancelarii occidentale drept cel mai de nădejde colaborator al SVR-ului rusesc! Numai că ”oamenii președintelui” s-au înmuiat și nu au mai autorizat în cele din urmă trecerea la ”next level” al dosarului de trădare națională.

Kelemen Hunor ar veni și de pe Lună pentru a îl vota premier pe MRU!

Ceea ce ar putea să îi coste scump acum… După ce Mihai Răzvan Ungureanu ar fi fost ”indicat” drept premier al României chiar la ”Cafeneaua Spionilor” din Viena, legendara ”Cafe Schwarzenberg”. Acolo unde loialitatea lui MRU nu doar că a fost apreciată, dar considerată a putea fi și în continuare utilă. Mai ales într-un astfel de moment de derivă totală a ”statului eșuat” și a debilei clase politice românești. ”Capul răutăților” fiind și de această dată tot Traian Băsescu. Cel care se teme ca ”de tămâie” să nu ”îmbătrânească urât”… Plantarea unor ”astfel de oameni” ca Mihai Răzvan Ungureanu sau Emil Boc la butoanele guvernamentale ale ”statului eșuat” fiind adevărate ”guri de oxigen” pentru omul care, la rândul său, nu i-a refuzat niciodată, nicio favoare lui Gitenstein… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...