Așa o fi?

Așa o fi?

Iată că deși au trecut patru luni de când îl au în custodie pe mezinul Vlad, și încă în stare de arest în ”iadul de la Craiova”, procurorii DIICOT nu au reușit încă să ”spargă” familia proprietară a poate celei mai valoroase companii românești a momentului.

Ion Țiriac l-a putut salva pe Ion Ion, Radu Timiș încă nu pe Vlad Cristian

Însă îndârjirea procurorilor de la Structura Teritorială Craiova a DIICOT este cu atât mai mare cu cât ei au reușit să treacă prin instanța de judecată mai multe prelungiri a stării de arest preventiv. Ceea ce înseamnă implicit că judecătorii au girat astfel principala acuză adusă băiatului cel mic al miliardarului Radu Timiș. Și anume cea de trafic de droguri de mare risc. Mai mult decât atât, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, nu doar băiatul cel mic al patronului CRIS – TIM a căzut în plasa procurorilor, dar și fata cea mare, din prima căsnicie.

De această dată procurorii Direcției Naționale Anticorupție fiind cei care au luat urma ”rețelei arabe” în ițele căreia apare și numele Andrei. Astfel că, la acest moment, între DIICOT și DNA se poartă o adevărată luptă ”pe viață și pe moarte” pentru cine ”sparge” prima familia Timiș! Procurorii DIICOT mizând în primul rând pe condamanrea de 15 ani pe care o poate primi Vlad. În timp ce ”colegii” de la DNA tocmai ce finalizează, chiar în aceste zile, probatoriul preliminariu în vederea ”agățării” Andrei în ”insectarul” noului dosar. Iar cum două ”sifoane” în aceași familie sunt deja de prisos, amble structuri de Parchet folosesc toate resursele logistice aflate la dispoziție pentru a da fiecare din ele prima lovitura.

Mai ales că, dincolo de bogăția la vedere a proprietarilor CRIS – TIM, copiii familiei Timiș sunt recunoscuți atât pentru relațiile avute în ”lumea bună” a beizadelelor de oraș, dar și printre politicienii unei anume formațiuni politice. Astfel că ”miza” de a pune mâna pe denunțători de un asemenea calibru este prea incitantă pentru procurorii care, în cazul Timiș cel puțin nu au mai dat dovadă de flexibilitatea din dosarul lui Ion Ion Țiriac.

Miliardarul consumator și miliardarul dealer

Ion Ion Țiriac a fost prins la vremea sa cam în aceeași ipostază cu cea a lui Vlad Timiș. Ambii tineri de bani gata fiind copiii unora dintre cei mai bogați și influenți oameni de afaceri români, Ion Țiriac și Radu Timiș. Numai că, în cele din urmă, oamenii legii s-au lăsat convinși că Ion Ion Țiriac ”doar” se droga și astfel substanțele ilegale găsite ar fi fost ”strict” pentru consum propriu. Astfel că, în ciuda unui dosar altfel ”beton”, magnatul Ion Țiriac a reușit să își smulgă băiatul din ”ghearele” procurorilor. Cum? Deja este prescris, așa că… În schimb, deși la acest moment este considerat la rândul său proprietarul poate chiar celei mai valoroase companii românești, miliardarul Radu Timiș pare neputincios în fața procurorilor DIICOT. Cei care reușesc să îl mențină pe mezinul miliardarului pe arest. Și încă la Craiova, acolo unde chiar și lideri înrăiți ai clanurilor interlope s-au ”înmuiat” de-a lungl vremii. Iar prelungirea deja ”sine die” a arestului preventiv nu face decât să vulnerabilizeze și mai mult situația tânărului Vlad Timiș. Atât cea personală, din arest, cât și cea viitoare, din momentul declanșării procesului penal. Și implicit a unei viitoare decizii a instanței de judecată. Singura concluzie care poate fi trasă la cest moment fiind doar cea că, în ciuda averilor impresionante, Radu Timiș nu este totuși Ion Țiriac. Dar și că procurorii DIICOT de azi nu mai sunt ”slugile” de altădată…

Bătaia de la Mamaia și ”orgia” de la Chițorani

Cu ani în urmă, unul dintre cei patru băieți ai miliardarului Radu Timiș a provocat un scandal monstru la Mamaia. Acolo unde Radu Jr. și-ar fi snopit iubita în bătaie, până la sosirea polițiștilor alertați de alți turiști. A urmat o altă încercare grea pentru miliardar, după actul de ”rebeliune” prin care un alt moștenitor al ”Imperiului Timiș” a ”dezertat” , încercând să dea astfel o lovitură decizivă mărcii proprii familii, CRIS – TIM. Însă, de departe, cel mai tare a comis-o mezinul Vlad.

Soții Timiș, la Conacul Chițorani

Cel pe care părinții îl delegaseră să se ocupe de managerierea Conacului Casa Timiș din Chițorani, tocmai pentru a încerca să îl țină astfel departe de problemele despre care fuseseră informați că le are cu drogurile. În schimb s-au trezit cu această comunicare seacă : ” În temeiul art. 226 din C.pr.pen. art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală rap. la art. 202 alin. 1,3 și 4 lit. e din C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Timiș Vlad – Cristian pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2021 și până la data de 13 octombrie 2021, inclusiv”. Iar de atunci, din 14 septembrie 2021, prelungirile stării de arest preventiv au devenit deja un ”automatism” judiciar deloc liniștititor pentru familia Timiș. Dar nici pentru ”lumea bună” care se aproviziona de la același dealer de pe Valea Prahovei arestat și el odată cu Vlad Timiș, Stoian Daniel Florin…

”Doamna Luhan”, din nou Andra Timiș…

Fata cea mare a miliardarului Radu Timiș s-a căsătorit cu fostul europarlamentar Petru Luhan. Numai că, la trei ani de la spectaculoasa nuntă a celor doi, fiica din prima căsnicie a creatorului CRIS – TIM a anunțat că nu se mai regăsește ca ”doamna Luhan” și alege să revină la numele anterior încheierii căsătoriei, Andra Timiș.

Andra Timiș și Petru Luhan

Numele sub care de altfel a și intrat acum în ”vizorul” DNA… Într-un dosar cu acuze aflate la limita ”jurisprudenței” dintre DNA și DIICOT. Ceea ce și poate explica în mare măsură confruntarea celor două structuri pe noul ” Dosar Timiș”!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina