Asaltul statului paralel asupra României. Ce urmărește Daddy?

Asaltul statului paralel asupra României. Ce urmărește Daddy?

Eliminarea SPP din paza ministrilor este cea mai buna dovada ca statul paralel chiar exista. Il instaureaza pas cu pas Liviu Dragnea. Pentru ca poate. Ce inseamna el? Inseamna institutii paralele, create prin incalcarea legii si ale caror meniri sunt sa puna sub comanda lui Daddy tot ce misca si sa goleasca de continut orice institutie care nu poate fi cucerita.

Nu este ilegal ca un ministru sa renunte la paza SPP. O poate face sub semnatura ca isi asuma riscurile aferente. Dar este absolut ilegal ca Jandarmeria sau Politia sa preia atributiile legale ale SPP pentru care nu au nici cadru legal, nici instruire, nici buget. Articolul 1 din Legea nr.191 din 19 octombrie 1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Protectie si Paza spune ca:

"Serviciul de Protectie si Paza este organ de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale, specializat in asigurarea protectiei demnitarilor romani, a demnitarilor straini pe timpul sederii lor in Romania, a familiilor acestora, in limitele competentelor legale, precum si in asigurarea pazei sediilor de lucru si a resedintelor acestora, potrivit hotararilor Consiliului Suprem de Aparare a Tarii".

Si asa ne plangem toata ziua ca Ministerul de Interne are un urias deficit de personal si uite ca nici cei care sunt nu pot fi folositi 100% pentru scopul legal, adica siguranta cetateanului. Fiecare ban folosit de Jandarmerie pentru atributiile SPP este un ban deturnat.

De ce a murit Bogdan Gigina? Pentru ca un ministru s-a gandit sa foloseasca Politia ca pe propria feuda. Paza ministrilor de catre jandarmi si politisti nu este cu nimic mai legala decat a fost coloana lui Gabriel Oprea si denota acelasi dispret profund fata de lege.

In plus, agentii SPP, serviciu specializat, au cu totul alta pregatire, alta capacitate de reactie in fata unui potential pericol, dar si alte prerogative.

Potrivit art 14 din Legea 191, SPP "organizeaza si desfasoara activitati de culegere, verificare si valorificare a informatiilor necesare, numai pentru indeplinirea atributiilor prevazute la art. 1 alin. (1), in conditiile stabilite prin lege", o atributie pe care Jandarmeria nu o are si fara de care nu cred ca putem vorbi despre o protectie completa si eficienta pentru ministri, in primul rand cei care fac parte din CSAT.

Dar de ce aceasta nebunie?

Pentru ca, spune Liviu Dragnea, ofiterii SPP s-ar ocupa cu spionatul ministrilor la ordinul lui Lucian Pahontu, devenit noul inamic public numarul 1.

Deci generalul Pahontu, nu Liviu Dragnea, e de vina pentru doi premieri matrasiti. PSD nu a fost decat victima unei conspiratii pe care, iata, Daddy o curma fara mila intru propasirea partidului si a democratiei. Suna bine, nu?

Daca Liviu Dragnea are dovezi ca este asa, daca poate indica macar un agent SPP care s-a ocupat cu spionatul, incalcand secretul profesional si abuzand de functie, nu vad de ce nu il indica, cu nume si prenume (sau pronume, daca prefera).

Potrivit art 20 din Legea 191, "personalul militar si civil din Serviciul de Protectie si Paza are obligatia de a pastra secretul de stat si secretul de serviciu, in conditiile legii. (2) Divulgarea, in orice mod, a datelor sau a informatiilor care fac obiectul activitatii Serviciului de Protectie si Paza este interzisa si se pedepseste conform legii".

Dar cat timp Liviu Dragnea nu face asta si prefera sa arunce o anatema asupra unei intregi institutii, sugerand ca toti spp-istii, militari, sunt daca nu niste infractori, macar niste ticalosi in bloc, mi se pare odios. Dar nu in premiera.

Face parte din marele plan al lui Liviu Dragnea de a demola credibilitatea oricarei institutii pe care nu o poate controla 100% si care trebuie inclusa intr-o zona oculta, conspirationista, in care nimic nu trebuie dovedit, fiind suficienta starnirea imaginatiei care sa demoleze.

In paranteza fie zis este o tactica identica cu a Elenei Udrea care, in pragul verdictului care ar putea-o trimite in puscarie (si dupa ce a luat 6 ani pe fond e foarte probabil sa o trimita), lanseaza petarda dupa petarda, la fel de lipsite de dovezi minimale, la fel de bazate pe sugestii nedovedite, ultima impotriva unuia dintre cei mai respectati judecatori de la ICCJ, Ionut Matei.

O inteleg ca a inlemnit cand l-a vazut in complet pe magistratul recunoscut pentru severitate si verticalitate si inteleg de ce ar da orice sa scape de el. Si daca nu are motive reale de a-l recuza, macar sa ii manjeasca nitel imaginea cu singura placa pe care stie sa o puna, tot din repertoriul statului paralel in care functioneaza infractorii.

Cu asemenea atacuri sustinute, SRI a fost deja bagat in cazarma de curajosii sai sefi, si nu mai ajuta in limitele permise de lege, adica furnizarea de informatii, la anchetele Parchetelor. Pana si numarul informarilor catre DIICOT a scazut substantial.

SIE este intr-o situatie delicata avand in vedere ca nu are sef civil de foarte multa vreme, iar altul nu poate fi numit fara votul majoritatii, si ambii adjuncti, generalul Predoiu, care asigura interimatul, si generalul Vasile Sarca, sunt la cateva luni distanta de pensie. Sa fie chiar atat de intamplator ca tocmai astazi, in plin scandal SPP, apare si o ancheta referitoare la fratele generalului Predoiu?

Dar cred ca mizele acestui atac asupra SPP sunt cu mult mai ample decat atat.

Ca sa-i iasa pe nas darul facut prin desemnarea dnei Dancila, Liviu Dragnea lanseaza un atac la presedinte. Daca SPP va ramane sa-i asigure doar lui paza, va fi o noua forma de izolare.

Eu sunt convinsa ca, simtindu-l atat de slab, Liviu Dragnea incearca sa-l forteze pe Klaus Iohannis ca, sub presiunea acestei izolari, sa scape de generalul Pahontu. Va urma comisie parlamentara, probabil, scandal, totul in jurul unei institutii aflate in zona presedintelui si legata de o persoana care asigura paza presedintelui, adica o persoana investita cu increderea presedintelui.

Si daca dl Iohannis va ceda presiunii, apoi in CSAT, in fata unui presedinte slab care face propuneri pe placul lui Liviu Dragnea, e de asteptat ca se va fortea numirea unui sef SPP dupa modelul lui Mitica Iliescu, probabil creierul acestui atac. Cat de vocal e Mitica Iliescu in ultima vreme si cat de folositor ii e lui Liviu Dragnea stiu tot cei care se uita la Antena 3, de exemplu.

Exista informatii consistente si ca PSD pregateste o lege care sa ia SPP cu totul si sa-l mute in cadrul Jandarmeriei, ca sa nu mai fie nicio problema.

Si nu as exclude nici faptul ca dl Dragnea vrea sa faca exact ceea ce pretinde ca facea SPP - sa spioneze ce fac ministrii. Cine-l sapa, cine cu cine vorbeste si ce vorbeste, care baron comploteaza, cine vrea sa-i ia locul, Daddy trebuie sa stie tot.

Asa cum nu stia pe vremea lui Mihai Tudose cand, vorbeste lumea, SPP a refuzat sa-i dea raportul presedintelui. Si atunci Carmen Dan transforma Jandarmeria in serviciul personal de spionaj al lui Liviu Dragnea.

Asa arata statul paralel. Asa arata distrugerea caramida cu caramida a arhitecturii institutionale. Asa arata o tara condusa de lideri care o vulnerabilizea galopant si extrem de periculos, scrie Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com .
 

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA