ASSMB: 315 persoane sunt internate la Spitalul 'Dr. Victor Babeş' şi 95 la Spitalul Colentina

ASSMB: 315 persoane sunt internate la Spitalul 'Dr. Victor Babeş' şi 95 la Spitalul Colentina

Un număr de 315 persoane sunt internate la Spitalul "Dr. Victor Babeş", dintre care cinci se află la Terapie Intensivă (ATI), iar la Spitalul Clinic Colentina există 95 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 15 la ATI, potrivit unui comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) transmis sâmbătă.

"Nici până la această dată, DSP Bucureşti nu a eliberat avizul temporar de funcţionare pentru Spitalul Clinic Colentina, întârziind nepermis de mult şi în mod cu totul nejustificat eliberarea acestui document. În condiţiile în care toată documentaţia necesară a fost depusă în timp util de către conducerea spitalului, această permanentă tergiversare nu dovedeşte decât nepăsare faţă de suferinţa şi nevoile pacienţilor şi faţă de solicitările îndreptăţite ale personalului medical", afirmă ASSMB.

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, cinci pacienţi au fost externaţi din Spitalul Clinic Colentina.

În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 615 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 310 din Bucureşti-Ilfov şi 305 din celelalte judeţe ale ţării.

Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase, menţionează ASSMB.

Conform sursei citate, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", care dispune de 450 de paturi, sunt internate 315 persoane, dintre care cinci se află la Terapie Intensivă. De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.440 persoane din Bucureşti şi din ţară, dintre care 1.863 confirmate cu COVID-19.

Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" este de 1.502, "cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România", subliniază ASSMB.

Numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 internaţi în cele două spitale de elită ale Primăriei Capitalei, de la începutul pandemiei, este de de 2.478, a adăugat ASSMB. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …