Ăsta, fost șef de post ajuns DECANUL Academiei de Poliție, l-a ALBIT pe Tobă! Cică și el a PLAGIAT!

Ăsta, fost șef de post ajuns DECANUL Academiei de Poliție, l-a ALBIT pe Tobă! Cică și el a PLAGIAT!

Cinci articole publicate în perioada 2012-2014 de profesorul universitar Marin Claudiu Ţupulan de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti sunt suspecte de plagiat. „Plagiatul la profesorul Marin-Claudiu Ţupulan este, în esenţă, unul masiv şi intenţionat, ca şi în cazul Petre Tobă pe care, culmea ironiei, a ajuns să îl apere şi absolve de plagiat”, a declarat, pentru Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI), profesorul universitar Dumitru Sandu. Ţupulan este unul dintre cei trei experţi care au hotărât, la începutul lunii septembrie, că fostul ministru de Interne, Petru Tobă, nu a plagiat în lucrarea de doctorat şi au recomandat ca acesta să-şi păstreze titlul. Decizia a fost infirmată de plenul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). Consiliul a mai decis numirea unei alte comisii care va analiza, din nou, teza lui Tobă.

* Marin-Claudiu Ţupulan a fost subofițer, agent de circulație, șef de post. La 24 de ani începe Facultatea de Poliție, pe care o termină la 29 de ani. Fostul agent de circulație începe o fulminantă carieră universitară, care culminează cu poziția de profesor universitar și conducător de doctorate. A făcut un doctorat și imediat un master. Ciudată ordine, nu? Ah, am uitat să spunem că ascensiunea sa a început din momentul în care a ajuns șeful de cabinet al lui Costică Voicu...

"Plagiatul la profesorul Marin-Claudiu Tupulan este, in esenta, unul masiv si intentionat, ca si in cazul Petre Toba pe care, culmea ironiei, a ajuns sa il apere si absolve de plagiat", a declarat, pentru CRJI, profesorul universitar Dumitru Sandu.

Potrivit investigatiei CRJI, in articolul "Dimensiunea globala a traficului de droguri" din 2012, cele noua pagini ale lucrarii lui Tupulan seamana ca doua picaturi de apa cu 15 pagini (de la 58 la 72) din volumul "Organizatia criminala a drogurilor", publicat, in 2008, la Editura Sitech din Craiova.

Astfel, au fost preluate pana si erorile.

La pagina 64 a textului-sursa din 2008 exista o greseala de tehnoredactare: "cocluzia" in loc de "concluzia". Asa apare cuvantul si in articolul din 2012 al lui Tupulan, la pagina 276 a revistei Pro Patria Lex.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a votat miercuri respingerea rapoartelor comisiilor de specialitate care au stabilit ca fostul ministru de Interne Petre Toba si primarul din Voluntari Florentin Pandele nu au plagiat, a anuntat vicepresedintele CNATDCU Marius Andruh.

Membrii CNATDU au cosiderat ca rapoartele comisiilor sunt "incomplete, pe alocuri superficiale", iar argumentele prezentate nu sunt concludente, mai mult decat atat, prezinta "contradictii care genereaza confuzii periculoase pentru etica cercetarii stiintifice".



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”