Astra a învins-o pe Austria Viena cu 2-1 și are șanse mari de calificare în șaisprezecimile Europa League

Astra a învins-o pe Austria Viena cu 2-1 și are șanse mari de calificare în șaisprezecimile Europa League

Echipa de fotbal Astra Giurgiu a făcut un pas mare spre calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League, după ce a învins-o pe Austria Viena cu scorul de 2-1 (0-0) în meciul disputat joi pe Ernst-Happel-Stadion în Grupa E a competiției.

Daniel Florea (minutul 79) și Constantin Budescu (88), după un penalty obținut tot de Florea, au marcat golurile campioanei României, care a revenit spectaculos după ce Lukas Rotpuller deschisese scorul (57).

Echipa antrenată de Marius Șumudică s-a impus meritat, după ce în ultima jumătate de oră a fost clar superioară unui adversar rămas în inferioritate numerică.

Partida s-a desfășurat pe un teren destul de greu, din cauza ploii mărunte.

În caz de înfrângere, Astra nu ar mai fi avut nicio șansă de calificare în șaisprezecimile de finală ale competiției.

Marius Șumudică a gândit o tactică defensivă, iar primele 45 de minute au fost unele de uzură, neoferind aproape deloc spectacol.

Venuto, unul din brazilienii Austriei Viena, a avut o execuție defectuoasă din poziție bună, în minutul 21. Trei minute mai târziu, Kayode a centrat în bară, la o fază la care Silviu Lung jr era atent.

Săpunaru a trimis peste poartă o lovitură liberă de la ceva mai mult de 20 de metri, în minutul 41.

Venuto și Grunwald au creat pericol în penultimul minut al primei reprize, permițându-i lui Oroș o intervenție bună.

Actul secund a oferit mult mai mult fotbal, dar uneori a fost marcat de nervozitate.

În startul reprizei secunde, Holzhauser a șutat din afara careului fără să-l surprindă pe Lung (48). După două minute, Budescu a trimis pe lângă poartă.

Deschiderea scorului a venit în minutul 57 și s-a datorat fundașului Rotpuller, care a fructificat din careul mic o centrare a lui Holzhauser, la o acțiune prelungită a gazdelor, după ce Lung boxase la un corner.

Budescu a expediat mingea aproape de poartă în minutul 63.

În minutul 65, Austria a rămas fără căpitanul său, Grunwald, eliminat după ce a primit două cartonașe galbene, pentru faulturi, în numai câteva minute.

Cea mai mare șansă a Astrei de până atunci a aparținut lui Budescu, care a preluat bine în minutul 73, dar a trimis mingea în bară, ratând o egalare meritată.

Egalarea a venit în minutul 79, după o acțiune colectivă la care au participat Teixeira, Budescu și Alibec. Șutul ultimului a fost respins de portar la Florea, care a trimis în plasă. Florea fusese introdus în minutul 61, după golul Austriei.

Alibec l-a pus la încercare pe goalkeeperul gazdelor (83), iar după un minut Budescu a șutat pe lângă.

Echipa din Guirgiu a forțat victoria și Florea a obținut un penalty după un duel cu Filipovic, iar Budescu a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri (88).

După acest rezultat, Astra are 7 puncte și este pe locul 2 în clasamentul grupei. Lider, cu 11 puncte, este Roma, deja calificată. Austria Viena este pe poziția a treia, cu 5 puncte. Viktoria Plzen, cu 3 puncte, ocupă ultimul loc și nu mai are șanse de calificare.

În ultimul meci din faza grupelor, campioana României o va întâlni acasă pe AS Roma, pe 8 decembrie. În aceeași zi, Austria Viena va juca în deplasare cu Viktoria Plzen.

În partida împotriva Romei, Astra nu va conta pe Geraldo și Junior Morais, care vor fi suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

Austria Viena — Astra Giurgiu 1-2 (0-0)
Au marcat: Lukas Rotpuller (57), respectiv Daniel Florea (79), Constantin Budescu (88 penalty)
Viena, Ernst-Happel-Stadion: 14.127 spectatori
Europa League — Grupa E
În tur: 3-2

Au evoluat echipele:
Austria Viena: 31. Osman Hadzikic — 17. Jens Stryger Larsen, 33. Lukas Rotpuller, 4. Petar Filipovic, 28. Christoph Martschinko — 26. Raphael Holzhauser, 15. Tarkan Serbest — 11. Venuto (7. Ismael Tajouri-Shradi, 90), 10. Alexander Grunwald (căpitan), 95. Felipe Pires — 8. Olarenwaju Kayode (9. Kevin Friesenbichler, 90). Antrenor: Thorsten Fink.
Rezerve neutilizate: 32. Patrick Pentz — 3. Richard Windbichler, 16. Dominik Prokop, 18. Patrizio Stronati, 25. Thomas Salamon.

Astra Giurgiu: 1. Silviu Lung jr — 77. Alexandru Stan, 15. Cristian Oroș (11. Daniel Florea, 61), 2. Geraldo Alves, 13. Junior Morais — 8. Takayuki Seto, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 19. Boubacar Mansaly (20. Florin Lovin, 71) — 10. Constantin Budescu (17. Viorel Nicoara, 90+3), 7. Danis Alibec, 80. Filipe Teixeira. Antrenor: Marius Șumudică.
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaș — 4. Fabricio, 14. Romario Moise, 17. Viorel Nicoară, 31. Alexandru Ioniță.

Arbitru: Pawel Raczkowski; arbitri asistenți: Tomasz Listkiewicz, Michal Obukowicz; arbitri asistenți adiționali: Tomasz Musial, Tomast Kwiatkowski; arbitru de rezervă: Radoslaw Siejka (toți din Polonia)
Delegat UEFA: Haris Gvozden (Bosnia-Herțegovina); observator UEFA pentru arbitri: Eugen Strigel (Germania)
Cartonașe galbene: Oroș (43), Junior Morais (56), Boubacar (60), Grunwald (61, 65), Geraldo (69), Lovin (90), Friesenbichler (90+3), Sapunaru (90+4), Stan (90+5)
Cartonaș roșu: Grunwald (65)

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro