Astronauţii celei de-a doua misiuni SpaceX cu echipaj uman se întorc luni pe Terra

Astronauţii celei de-a doua misiuni SpaceX cu echipaj uman se întorc luni pe Terra

Cei patru astronauţi ai misiunii Crew-2, a doua misiune SpaceX cu echipaj uman, vor părăsi duminică Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi vor ateriza luni în largul Florida, ''nu mai devreme''de ora 12:14 GMT, după ce au petrecut mai mult de şase luni în spaţiu, a anunţat vineri NASA, relatează AFP.

Echipajul, format din francezul Thomas Pesquet, japonezul Akihiko Hoshide şi americanii Shane Kimbrough şi Megan McArthur, vor reveni pe Terra înainte de sosirea la bordul ISS a celor patru astronauţi ai misiunii Crew-3, a cărei lansare a fost de mai multe ori amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

"În timp ce ne pregătim să plecăm, există puţin un sentiment dulce-amărui", a spus Thomas Pesquet, vineri, la o conferinţă de presă de la staţia spaţială."S-ar putea să nu ne întoarcem niciodată să vedem ISS, şi este cu adevărat un loc magic", a mai spus el.

După coborârea sa, capsula spaţială Dragon va fi recuperată din unul dintre posibilele puncte de sosire, în largul Florida, de o navă a SpaceX.

Crew-2 este a doua misiune cu echipaj uman realizată de compania SpaceX, condusă de Elon Musk, pentru NASA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...