Astronomii chinezi transformă felul în care este înţeleasă structura spiralată a Căii Lactee

Astronomii chinezi transformă felul în care este înţeleasă structura spiralată a Căii Lactee

Astronomii chinezi au contribuit printr-un studiu realizat recent la transformarea felului în care este înţeleasă structura în spirală a galaxiei noastre, Calea Lactee, informează agenţia de presă Xinhua.

Potrivit cercetătorilor chinezi, Calea Lactee este mai degrabă o galaxie comună cu braţe multiple, decât o galaxie specială cu patru braţe în spirală, care se extind din centrul său spre regiunile ei periferice, potrivit Agerpres.

În sens mai larg, în Univers există trei tipuri de galaxii spirală. Galaxiile spirală de mare stil sunt caracterizate prin braţe spiralate clare, lungi şi simetrice. Galaxiile pufoase (sau floculente) sunt fragmentate, constând în mai multe segmente scurte, inegale şi discontinue.

Galaxiile cu braţe multiple reprezintă un tip intermediar între cele două menţionate mai sus.

Aproximativ 83% din aceste galaxii prezintă două braţe interne simetrice şi câteva braţe neregulate în părţile lor exterioare. Doar circa 2% au patru braţe spiralate care se extind spre regiunile lor exterioare, iar astronomii au crezut în trecut că galaxia noastră, Calea Lactee, este o astfel de galaxie specială cu patru braţe.

Astronomii de la Observatorul Zijinshan şi de la Observatoarele Naţionale Astronomice, două instituţii aflate în subordinea Academiei Chineze de Ştiinţe, au utilizat toate datele astrometrice de înaltă precizie care sunt disponibile pentru a monitoriza şi a identifica braţele spiralate ale Căii Lactee.

Potrivit noului studiu, publicat în The Astrophysical Journal, Calea Lactee este o galaxie cu braţe multiple care deţine două braţe simetrice - Perseus şi Norma Arms - în partea sa centrală, care se extind spre regiunile exterioare şi se împart în mai multe braţe lungi şi inegale.

„Rezultatul studiului arată că galaxia Calea Lactee nu mai arată ca o galaxie specială. Echipa de cercetători se pregăteşte să realizeze măsurători de înaltă precizie în viitor, cu speranţa de a descoperi în cele din urmă structura exactă a Căii Lactee”, a declarat Xu Ye, cercetător principal la Observatorul Zijinshan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro