Astronomul american Vera Rubin a încetat din viață la 88 de ani

Astronomul american Vera Rubin a încetat din viață la 88 de ani

Astronomul american Vera Rubin, cunoscută pentru activitatea sa de evidențiere a existenței materiei întunecate, a încetat din viață duminică la vârsta de 88 de ani, potrivit familiei, semnalează EFE.

Vera Rubin, care locuia în Princeton (statul New Jersey), a decedat din cauze naturale, după cum a declarat presei locale fiul său Allan și au semnalat pe rețelele de socializare alți membri ai familiei.

Cercetările efectuate de Vera Rubin și Kent Ford, cu care a început să lucreze în 1964, au permis evidențierea existenței materiei negre, despre care se estimează că ocupă o pătrime din Univers.

Pe parcursul carierei sale, Vera Rubin a cercetat peste 200 de galaxii. Ultimele sale lucrări au fost realizate la Departamentul de Magnetism Terestru din cadrul Carnegie Institution.

Deși numele său a fost vehiculat de mai multe ori în legătură cu Premiul Nobel pentru fizică, Vera Rubin nu a reușit să obțină premiul. "Faima este trecătoare", spunea astronomul, într-un interviu realizat în 1990.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Foarte interesante amănunte...

3 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

4 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România

5 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”