Asztalos Csaba (CNCD): Eu am propus sancţionarea cu avertisment a premierului pentru declaraţia despre "autişti"

Asztalos Csaba (CNCD): Eu am propus sancţionarea cu avertisment a premierului pentru declaraţia despre "autişti"

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a declarat luni, pentru AGERPRES, că a propus sancţionarea cu avertisment a premierului Viorica Dăncilă pentru afirmaţia legată de "autişti" şi este dezamăgit de decizia contrară a colegiului director, adoptată cu majoritate de voturi.

"Eu consider că declaraţia premierului depăşeşte limitele libertăţii de exprimare şi constituie discriminare, iar propunerea mea a fost să se sancţioneze cu avertisment (...). Au fost opt voturi în total, pentru că un coleg a lipsit, iar votul meu a fost singular (...) Nu sunt deloc mândru de decizia de astăzi a CNCD", a precizat Asztalos Csaba.

CNCD a stabilit luni că afirmaţia premierului Viorica Dăncilă despre 'autişti' care 'dezinformează' la Bruxelles se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare.

'Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 26.02.2018, a dezbătut declaraţia doamnei prim-ministru Dăncilă Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, în seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut următorul conţinut: 'Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă', hotărând că declaraţia în cauză se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare', conform unui comunicat de presă transmis de CNCD.

CNCD a mai hotărât că lipsa intervenţiei moderatorului emisiunii, Mihai Gâdea, nu constituie discriminare. AGERPRES/(A - autor: Oana Mălina Negrea, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante