Atac armat într-un parc din Franța: Șase copii și un adult au fost răniți. Cine este agresorul

Atac armat într-un parc din Franța: Șase copii și un adult au fost răniți. Cine este agresorul

Cel puțin șapte persoane, între care șase copii de vârstă mică, au fost rănite, în urma unui atac , într-un parc din Franța. Un bărbat, înarmat cu un cuțit, s-a năpustit asupra victimelor, majoritatea cu vârste de aproximativ 3 ani. Micuții se jucau în apropierea lacului Annecy, din Alpii Francezi, potrivit AFP.

Bărbatul sirian a atacat cu un cuțit FOTO Shutterstock

Incidentul a avut loc joi dimineață, în jurul orei locale 09:45, într-un parc din oraşul Annecy.

Agresorul a fost reținut. Reacția autorităților

Forțele de ordine au intervenit rapid pentru a calma situația și a-l imobiliza pe agresor. Bărbatul a fost reținut de poliție. El fost identificat ca fiind de naționalitate siriană și solicitant de azil. Conform informațiilor preliminare, nu era cunoscut cu antecedente penale.

Ministrul de Interne francez, Gerald Darmanin, a reacționat pe Twitter, cu privire la acest incident exprimându-și îngrijorarea și menționând că mai multe persoane au fost rănite, majoritatea copii.

„Mai multe persoane printre care copii au fost răniţi de un individ înarmat cu un cuţit într-o piaţă la Annecy. Individul a fost reţinut graţie intervenţiei foarte rapide a forţelor de ordine”, a scris el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a spus, inițial că în atac ar fi fost răniți patru copii și doi adulți.

În semn de solidaritate și respect pentru victime și familiile lor , deputații și membrii guvernului francez au ținut un minut de reculegere în Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului de la Paris). Preşedinta Adunării Naţionale, Yaël Braun-Pivet, i-a invitat pe deputaţii să țină un minut de reculegere, în care să se roage pentru victime şi familiile lor, după acest atac grav.

Premierul francez, Elisabeth Borne, se va deplasa la locul atacului. Deocamndată, motivele atacatorului sunt necunoscute, iar ancheta este în plină desfășurare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene