Atac la Munchen: Tatăl ucigașului a alertat poliția după ce l-a recunoscut într-o înregistrare video

Atac la Munchen: Tatăl ucigașului a alertat poliția după ce l-a recunoscut într-o înregistrare video

Tatăl lui Ali David Sonboly, tânărul germano-iranian de 18 ani care a ucis vineri seară nouă persoane într-un centru comercial din Munchen și apoi s-a sinucis, și-a recunoscut fiul într-una dintre primele înregistrări video care au început să circule pe internet de la locul atacului și a alertat poliția, transmite duminică EFE.

După cum a informat într-o conferință de presă președintele oficiului pentru anchetarea delictelor din Bavaria, Robert Heimberger, tatăl s-a prezentat la un comisariat de poliție pentru a-i informa pe agenți despre suspiciunile sale.

Înregistrarea video în urma căreia bărbatul și-a recunoscut fiul a fost difuzată pe larg în seara zilei de vineri pe rețelele sociale și în mass media, iar în imagini se vede un tânăr ieșind dintr-un restaurant de tip fast food care începe să tragă în trecători. Părinții tânărului sunt încă în stare de șoc și nu au putut fi interogați de poliție.

Poliția a confirmat autenticitatea unei alte înregistrări video, tot una dintre cele mai difuzate, în care tânărul poate fi văzut pe acoperișul unei parcări, unde se ceartă violent cu un localnic care încerca să filmeze de la un balcon. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de la balcon a filmat sfârșitul atacului, iar după aceea nu s-au mai înregistrat victime.

Sunetul este prost, însă, potrivit transcrierii realizate de Suddeutsche Zeitung, tânărul insistă că este german, dintr-un cartier din Hartz IV (unde locuiesc mulți beneficiari de ajutoare sociale) și urlă la bărbatul de la balcon: "Din cauza voastră am suferit 'mobbing' (hărțuire) timp de șapte ani; m-am văzut nevoit să-mi cumpăr o armă și să vă omor pe toți".

Pe de altă parte, un procuror german a informat că tânărul atacator, David Ali Sonboly, "juca cu regularitate Counter-Strike, un joc cu împușcături asociat adesea cu indivizi care comit atacuri în masă".

Procurorul Thomas Steinkraus-Koch a precizat că Sonboly a fost ucis cu un singur glonț în cap provenit de la propriul pistol. Nu au fost găsite gloanțe aparținând poliției în corpul tânărului, a insistat el.

Steinkraus-Koch a mai spus că tânărul a fost internat două luni într-o secție psihiatrică cu regim închis, în 2015, și a primit tratament pentru "fobii sociale" și anxietate. După ieșirea din spital, Sonboly primea tratament ambulatoriu pentru fobiile sale sociale, deoarece devenea nervos atunci când intra în contact cu alte persoane.

În 2012, tânărul a fost victima unui episod de hărțuire la școală, însă poliția nu a vrut să facă o legătură directă între acest incident și atac și a precizat că printre victimele sale nu se numără colegi de clasă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”