Atac la Strasbourg: Importantă operaţiune de poliţie în cartierul Neudorf

Atac la Strasbourg: Importantă operaţiune de poliţie în cartierul Neudorf

O importantă operaţiune a forţelor de poliţie franceze are loc în cursul după-amiezii de joi în cartierul Neudorf din Strasbourg, unde i s-a pierdut urma lui Chérif Chekatt, autorul atentatului de acum două zile, relatează AFP.

Numeroase vehicule ale poliţiei au fost dispuse perpendicular pe străzi pentru a bloca circulaţia.

Potrivit AFP, grupuri de poliţişti puternic înarmaţi şi protejaţi de scuturi pătrund în imobile, cu arme automate în mână pe strada Epinal.

Trecătorii şi jurnaliştii au fost invitaţi să părăsească perimetrul.

''Este vorba despre verificări aşa cum au fost mai multe în ultimele 36 de ore. Acesta nu este o alertă şi nu vrea să anunţe nimic, să lăsam ancheta să continue'', a declarat ministrul de interne, Christophe Castaner, în Senat.

''(Poliţiştii) fac verificări în mai multe locuri. Deocamdată, nimic nu spune că persoana pe care o căutăm se găseşte în locul acela'', a confirmat o sursă din cadrul poliţiei, la solicitarea AFP.

Conform unei alte surse de poliţie, această operaţiune este întreprinsă în cadrul anchetei, dar nu are ca obiectiv imediat arestarea suspectului.

După atacul de marţi, Chérif Chekatt s-a urcat într-un taxi, îndreptându-se spre cartierul Neudorf. El a intrat într-un schimb de focuri cu poliţia, după care i s-a pierdut urma. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

4 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

5 Da, cea din brațele lui Neymar este Vlăduța Lupău...