Atacatorul marocan din Finlanda este un solicitant de azil ce viza în special femei (poliție)

Atacatorul marocan din Finlanda este un solicitant de azil ce viza în special femei (poliție)

Marocanul de 18 ani acuzat că a ucis două persoane și a rănit alte opt în Finlanda, vineri, este un solicitant de azil ce dorea să atace în special femei, a anunțat sâmbătă poliția finlandeză, informează AFP.

"Credem că atacatorul viza în special femei, însă bărbați au fost răniți după ce au încercat să apere aceste femei", a declarat comisarul Christa Granroth, de la Biroul Național de Anchetă din Finlanda, în timpul unei conferințe de presă.

Două femei finlandeze au fost ucise în atacul de la Turku (sud-vest), considerat terorist de autoritățile din Finlanda. Alte opt persoane au fost rănite, dintre care șase femei și doi bărbați.

"Un bărbat a fost rănit încercând să ajute o altă victimă, iar un altul a încercat să-l oprească pe atacator", a precizat Christa Granroth.

Autoritățile finlandeze au precizat, de asemenea, că printre cei opt răniți erau un cetățean italian, unul britanic și unul suedez (și nu doi cum s-a anunțat mai devreme sâmbătă).

Poliția l-a arestat pe suspect cu câteva minute după atac , rănindu-l cu foc de armă în picior. El a fost identificat ca fiind un cetățean marocan de 18 ani, solicitant de azil în Finlanda în 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...