Atacatorul marocan din Finlanda este un solicitant de azil ce viza în special femei (poliție)

Atacatorul marocan din Finlanda este un solicitant de azil ce viza în special femei (poliție)

Marocanul de 18 ani acuzat că a ucis două persoane și a rănit alte opt în Finlanda, vineri, este un solicitant de azil ce dorea să atace în special femei, a anunțat sâmbătă poliția finlandeză, informează AFP.

"Credem că atacatorul viza în special femei, însă bărbați au fost răniți după ce au încercat să apere aceste femei", a declarat comisarul Christa Granroth, de la Biroul Național de Anchetă din Finlanda, în timpul unei conferințe de presă.

Două femei finlandeze au fost ucise în atacul de la Turku (sud-vest), considerat terorist de autoritățile din Finlanda. Alte opt persoane au fost rănite, dintre care șase femei și doi bărbați.

"Un bărbat a fost rănit încercând să ajute o altă victimă, iar un altul a încercat să-l oprească pe atacator", a precizat Christa Granroth.

Autoritățile finlandeze au precizat, de asemenea, că printre cei opt răniți erau un cetățean italian, unul britanic și unul suedez (și nu doi cum s-a anunțat mai devreme sâmbătă).

Poliția l-a arestat pe suspect cu câteva minute după atac, rănindu-l cu foc de armă în picior. El a fost identificat ca fiind un cetățean marocan de 18 ani, solicitant de azil în Finlanda în 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea

5 Așa o fi?