"Atacuri acustice" în Cuba: 16 angajați ai ambasadei americane au fost afectați

"Atacuri acustice" în Cuba: 16 angajați ai ambasadei americane au fost afectați

Cel puțin 16 angajați ai ambasadei Statelor Unite în Cuba au fost victime ale unor misterioase "atacuri acustice", a anunțat joi Departamentul de Stat american, citat de AFP.

Acești americani, "membri ai comunității ambasadei noastre", au simțit toți "anumite simptome" și "au primit îngrijiri medicale în Statele Unite, precum și în Cuba", a declarat în fața presei la Washington purtătoarea de cuvânt a diplomației SUA, Heather Nauert.

Această misterioasă afacere a fost dezvăluită abia la începutul lunii august, dar este mai veche cu câteva luni. Primele "simptome fizice" au fost semnalate la sfârșitul lui 2016 și, de la 23 mai, fără să obțină lămuriri, Statele Unite au decis într-o primă ripostă să expulzeze doi diplomați cubanezi în post la Washington.

Administrația americană nu a făcut cunoscut până în prezent numărul persoanelor afectate. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a dat asigurări joi că atacuri au încetat, dar Washingtonul nu știe încă "cine le-a comis".

Întrebat la 11 august despre "aceste atacuri", secretarul de stat american, Rex Tillerson, a lansat un apel autorităților cubaneze să facă "lumină" în legătură cu autorii lor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați