"Atacuri acustice" în Cuba: 16 angajați ai ambasadei americane au fost afectați

"Atacuri acustice" în Cuba: 16 angajați ai ambasadei americane au fost afectați

Cel puțin 16 angajați ai ambasadei Statelor Unite în Cuba au fost victime ale unor misterioase "atacuri acustice", a anunțat joi Departamentul de Stat american, citat de AFP.

Acești americani, "membri ai comunității ambasadei noastre", au simțit toți "anumite simptome" și "au primit îngrijiri medicale în Statele Unite, precum și în Cuba", a declarat în fața presei la Washington purtătoarea de cuvânt a diplomației SUA, Heather Nauert.

Această misterioasă afacere a fost dezvăluită abia la începutul lunii august, dar este mai veche cu câteva luni. Primele "simptome fizice" au fost semnalate la sfârșitul lui 2016 și, de la 23 mai, fără să obțină lămuriri, Statele Unite au decis într-o primă ripostă să expulzeze doi diplomați cubanezi în post la Washington.

Administrația americană nu a făcut cunoscut până în prezent numărul persoanelor afectate. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a dat asigurări joi că atacuri au încetat, dar Washingtonul nu știe încă "cine le-a comis".

Întrebat la 11 august despre "aceste atacuri", secretarul de stat american, Rex Tillerson, a lansat un apel autorităților cubaneze să facă "lumină" în legătură cu autorii lor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!

2 Adrian Năstase anunță destrămarea PSD: O parte dintre parlamentarii PSD vor merge la PMP

3 Așa o fi?

4 Ciprian Marica o ia în balon pe Beatrice Mahler: „Când mai munciţi, dacă sunteţi numai la TV?“

5 ULTIMA ORĂ Guvernul pregătește noi restricții! Ele ar urma să intre în vigoare cu 14 martie!