Atentat în Dortmund: Autoritățile germane examinează o nouă revendicare

Autoritățile germane au anunțat sâmbătă că examinează o a treia revendicare, care le-a parvenit prin cotidianul berlinez Tagesspiegel, la patru zile după atentatul împotriva autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund, atentat soldat cu doi răniți, informează AFP.

Cotidianul Tagesspiegel a dezvăluit sâmbătă că a primit prin poșta electronică o revendicare care, de data aceasta, ar avea legătură cu extrema dreaptă și care se declară împotriva multiculturalismului, amenințând totodată cu un alt atac.

"Avem scrisoarea de revendicare. O examinăm", a declarat, cu referire la mesajul primit prin Tagesspiegel, purtătorul de cuvânt al Parchetului federal german, Frauke Keohler, precizând că biroul său "nu poate furniza o evaluare pentru moment".

Mesajul primit de Tagesspiegel constituie a treia revendicare a atacului din Dortmund. Anchetatorii au declarat că vor explora toate pistele.

Potrivit ministrului de interne al landului Renania de Nord-Westfalia unde se află Dortmund (vestul Germaniei), Ralf Joeger, "poate fi vorba de extremiști de stânga, de extremiști de dreapta, de fani violenți sau de islamiști".

Poliția s-a îndreptat spre pista islamistă după ce a descoperit la locul atacului o scrisoare în trei exemplare "în numele lui Allah" și în care i se cerea Germaniei să nu mai participe cu avioanele sale Tornado la coaliția internațională antijihadistă din Siria.

Însă autenticitatea acestei scrisori a fost infirmată. Autoritățile au declarat joi că niciun element nu permite incriminarea principalului până acum suspect de atentat, un irakian de 26 de ani arestat miercuri. Acesta a fost plasat joi seara în detenție provizorie, însă pentru "apartenență la gruparea SI" în țara sa de origine, în 2014-2015, și pentru contacte cu această organizație.

O a doua revendicare, din partea extremei stânga, a venit la o zi după atentat, însă anchetatorii au pus rapid la îndoiala autenticitatea ei.

Trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, marți seara, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată echipa. Geamurile autocarului au fost sparte, iar fotbalistul Marc Bartra a fost rănit ușor. El a fost transportat la spital cu răni la mâna și a fost operat cu succes la braț, în noaptea de marți spre miercuri.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios