Atentat în Nisa: Alte trei persoane au fost reținute sâmbătă dimineața în cadrul investigației asupra atacului

Atentat în Nisa: Alte trei persoane au fost reținute sâmbătă dimineața în cadrul investigației asupra atacului

Poliția franceză a reținut sâmbătă dimineața alte trei persoane în Nisa în cadrul investigației deschise asupra atentatului din acest oraș din noaptea de joi, acțiune a unui cetățean tunisian care nu era cunoscut ca având legături jihadiste, a informat Europe 1, citată de agenția EFE.

Fosta soție a autorului masacrului, identificat ca fiind Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a fost reținută vineri în jurul orei locale 11,00 (09.00 GMT) și, potrivit procurorului Republicii, François Molins, rămâne sub arest.

Investigatorii francezi continuau sâmbătă ancheta pentru a încerca să determine motivațiile acestui atac, care a provocat 84 de morți, inclusiv 10 tineri și adolescenți, și mai mult de 200 de răniți, dintre care 52 în stare critică.

Autorul atentatului comis joi seara la Nisa este Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, care era cunoscut de autorități pentru activități infracționale, însă nu ca radicalizat, a confirmat vineri procurorul Parisului, François Molins, care conduce Parchetul antiterorist francez, transmit Reuters, AFP și DPA.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, de 31 de ani, care 'era total necunoscut serviciilor de informații', a fost identificat cu ajutorul amprentelor digitale, a precizat Molins.

Atacatorul avea cetățenie tunisiană, era divorțat și avea copii.

AGERPRES/ (AS — editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina