Atentate la Ankara: Erdogan ordonă o anchetă asupra unor eventuale disfuncționalități la nivelul statului

Atentate la Ankara: Erdogan ordonă o anchetă asupra unor eventuale disfuncționalități la nivelul statului

Președintele islamo-conservator al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat marți că a ordonat o anchetă specială cu privire la eventuale disfuncționalități la nivelul statului, după dublul atentat sinucigaș care a avut loc sâmbătă la Ankara și în care au murit 97 de oameni, informează AFP. 'Pentru a aduce o perspectivă diferită, i-am ordonat Consiliului de Control al Statului (DDK) o anchetă pe marginea acestui atac', a declarat Erdogan în timpul unei conferințe de presă susținute împreună cu omologul său finlandez Sauli Niinisto, aflat în vizită oficială în Turcia.

Erdogan a admis probabile 'erori' ale puterii în gestionarea situației. 'Fără îndoială, la un moment dat a existat o greșeală, o slăbiciune. Cât de importantă? Acest lucru va deveni clar după anchetă', a declarat Erdogan în fața presei, la trei zile după cel mai sângeros atentat din istoria Turciei.

De asemenea, potrivit președintelui turc, informațiile obținute de Turcia indică faptul că atentatul de sâmbătă 'își are originea în Siria'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...