Atentatul de la Istanbul poartă "marca" SI (șeful CIA)

Atentatul de la Istanbul poartă "marca" SI (șeful CIA)

Atentatul cu bombă de la Istanbul care a făcut 41 de morți poartă "marca" Statului Islamic (SI), a estimat miercuri la Washington directorul CIA John Brennan, informează AFP și Reuters.

* Atentat la Istanbul: Bilanțul tragediei a ajuns la 41 de morți, dintre care 13 cetățeni străini, și 239 de răniți

"Atacul josnic de pe aeroportul internațional din Istanbul care a ucis zeci de persoane și a rănit sute poartă fără îndoială marca depravării SI", a declarat Brennan într-o conferință la centrul de reflecție Council of Foreign Relations (Consiliul pentru Relații Externe — CFR).

Președintele SUA Barack Obama a sugerat deja mai devreme miercuri că atentatul de la Istanbul ar putea fi opera organizației jihadiste.

Prim-ministrul turc Binali Yildirim a declarat de asemenea miercuri dimineață că primele "indicii conduc spre Daesh", acronimul arab pentru SI.

Jihadiștii "comit aceste atacuri" pentru "a trimite un semnal partenerului nostru turc", a mai spus Brennan, subliniind că SI nu a revendicat niciodată atacurile lansate în Turcia, notează France Presse.

Printre altele, șeful Agenției Centrale de Informații a declarat că se așteaptă ca Statul Islamic să pregătească atacuri în interiorul
Statelor Unite sau contra obiectivelor americane în străinătate, notează Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…