Atenție la Polonia! Este pe cale să creeze cea mai mare armată terestră din Europa!

Atenție la Polonia! Este pe cale să creeze cea mai mare armată terestră din Europa!

Polonia urmăreşte să deţină cea mai mare armată terestră din Europa, potrivit unui raport al cotidianului francez Le Figaro, analiza ziarului subliniind contractele colosale de armament semnate de Varşovia, inclusiv tancuri, tunuri autopropulsate şi lansatoare de rachete, informează REMIX .

Potrivit ZeroHedge, Polonia se înarmează rapid şi îşi asigură arme într-un ritm frenetic. Înainte de contractele cu Coreea de Sud, Varşovia a comandat 250 de tancuri americane Abrams pentru a înlocui vechile tancuri din epoca sovietică pe care le-a trimis în Ucraina şi alte echipamente grele.

Acordul semnat cu compania sud-coreeană Hyundai Rotem pentru livrarea de tancuri va însemna de patru ori mai multe tancuri Leclerc folosite în prezent de armata franceză.

Le Figaro notează că ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, a promis în iulie că Polonia va avea "cele mai puternice forţe terestre din Europa".

De asemenea, guvernul polonez intenţionează să mărească numărul militarilor la 300.000 până în 2035, de la 170.000 în prezent. În acelaşi timp, ţara îşi propune să crească cheltuielile militare în 2023 la 3% din PIB, depăşind toate celelalte ţări din UE, inclusiv Franţa, care intenţionează să ajungă la 2%.

În pofida creşterii numărului forţelor terestre, Polonia rămâne în continuare în urmă la ramurile aeriene şi navale în comparaţie cu Franţa şi Marea Britanie. Totuşi, Varşovia modernizează şi aceste ramuri ale armatei, semnând acorduri pentru a primi avioane de luptă F-35 şi FA-50, precum şi trei fregate britanice şi două nave de spionaj realizate de compania suedeză Saab.

"Pentru polonezi, ameninţarea rusă a fost întotdeauna prezentă şi va rămâne aşa pe termen lung. Polonezii au fost în stare de alertă deja în timpul summitului NATO de la Bucureşti din 2008", a declarat fostul şef al Agenţiei Europene de Apărare, Claude-France Arnould.

"Aceste armamente sunt dovada triumfului conceptului de autonomie strategică", a declarat Frederic Mauro, de la Institutul de Relaţii Internaţionale şi Strategice.

Guvernul polonez aspiră să îşi asume rolul de "lider al flancului estic al NATO", în timp ce Coreea de Sud oferă un raport preţ-calitate foarte atractiv, a spus el.

"Războiul de uzură din Ucraina a arătat cât de important este să ai cantităţi mari de echipamente ieftine. Astăzi, în Europa, cu războiul din Ucraina, vorbim de o economie de război. A avea armament avansat nu este suficient, trebuie să ai mult şi repede", a adăugat Mauro. SURSA: epochtimes-romania.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...