Atletism: Antrenorul rus Andrei Eremenko, suspendat 4 ani pentru încercarea de a mitui un agent de testare antidoping

Atletism: Antrenorul rus Andrei Eremenko, suspendat 4 ani pentru încercarea de a mitui un agent de testare antidoping

Antrenorul rus de atletism Andrei Eremenko a fost suspendat pentru o perioadă de patru ani după ce a încercat să mituiască un agent de testare antidoping în 2017, a anunţat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, transmite Reuters.

Antrenorul a fost exonerat iniţial de către o comisie a Agenţiei ruse antidoping (RUSADA), în decembrie 2018, dar agenţia a făcut apel la TAS, care a schimbat decizia.

Singurul judecător al acestui caz a decis ''fără îndoială'' că Eremenko a încercat să îl mituiască pe oficial în data de 2 septembrie 2017.

RUSADA a cerut o probă de uită de la atleta Iulia Malueva, specialistă în probele de sărituri peste garduri, care a fost antrenată de Eremenko, la Campionatele Rusiei din 2017, dar agenţia a dezvăluit că atleta a încercat să scape de testare simulând că este bolnavă.

Malueva, care s-a plâns oficialilor RUSADA că are greaţă şi dureri de cap, a oferit o probă de urină cu o zi întârziere, dar a scăpat-o în toaletă când a căzut la podea, simulând un leşin.

Eremenko a cerut o ambulanţă, iar Malueva a fost transportată la spital ''fără motiv'', potrivit deciziei TAS. Apoi, antrenorul a încercat să mituiască un oficial RUSADA pentru a nu lua o probă corectă de urină de la Malueva.

Iulia Malueva a fost suspendată ulterior de Comisia antidoping a RUSADA pe o perioadă de patru ani, până la data de 11 aprilie 2022.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Sursa foto: www.tas-cas.org

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…