Atletism: CM 2017 - Andrei Gag, locul 12, ultimul la aruncarea greutății, probă câștigată de Tomas Walsh

Atletism: CM 2017 - Andrei Gag, locul 12, ultimul la aruncarea greutății, probă câștigată de Tomas Walsh

Sportivul român Andrei Gag, singurul finalist de până acum din țara noastră la Campionatele Mondiale de atletism de la Londra, s-a situat pe locul 12, ultimul, la aruncarea greutății, cu o singură aruncare valabilă, de 19,96 m, proba fiind câștigată de neozeelandezul Tom Walsh, cu 21,75 m.

Medalia de argint a fost obținută de americanul Joe Kovacs, cu 21,66 m, în timp ce medalia de bronz a revenit croatului Stipe Zunic — 21,46 m.

La heptatlon, cea mai completă atletă s-a dovedit belgianca Nafissatou Thiam, medaliată cu aur cu un total de 6.784 puncte, urmată de Carolin Schaefer, din Germania, cu 6.696 puncte și de olandeza Anouk Vetter — 6.636 puncte.

Campioana olimpică de la Rio de Janeiro, ca și Thiam, grecoaica Ekaterini Stefanidi, a cucerit și titlul mondial la săritura cu prăjina, cu 4,91 m, cea mai bună performanță a anului, medalia de argint a fost obținută de americanca Sandi Morris, cu 4,75 m, iar cea de bronz a avut două câștigătoare, la egalitate perfectă, venezueleanca Robeilys Peinado și cubaneza Yarisley Silva, cu 4,65 m.

Ultima probă a zilei a treia a fost cea feminină de 100 m, în care medalia de aur a revenit americancei Torri Bowie, în 10sec85/100, urmată de campioana olimpică din Cote d'Ivoire, Marie-Josee Ta Lou — 10sec86/100, medalia de bronz fiind cucerită de singura europeană a finalei, olandeza Dafne Schippers — 10sec96/100.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!