Atletism: CM 2017 - Andrei Gag, locul 12, ultimul la aruncarea greutății, probă câștigată de Tomas Walsh

Sportivul român Andrei Gag, singurul finalist de până acum din țara noastră la Campionatele Mondiale de atletism de la Londra, s-a situat pe locul 12, ultimul, la aruncarea greutății, cu o singură aruncare valabilă, de 19,96 m, proba fiind câștigată de neozeelandezul Tom Walsh, cu 21,75 m.

Medalia de argint a fost obținută de americanul Joe Kovacs, cu 21,66 m, în timp ce medalia de bronz a revenit croatului Stipe Zunic — 21,46 m.

La heptatlon, cea mai completă atletă s-a dovedit belgianca Nafissatou Thiam, medaliată cu aur cu un total de 6.784 puncte, urmată de Carolin Schaefer, din Germania, cu 6.696 puncte și de olandeza Anouk Vetter — 6.636 puncte.

Campioana olimpică de la Rio de Janeiro, ca și Thiam, grecoaica Ekaterini Stefanidi, a cucerit și titlul mondial la săritura cu prăjina, cu 4,91 m, cea mai bună performanță a anului, medalia de argint a fost obținută de americanca Sandi Morris, cu 4,75 m, iar cea de bronz a avut două câștigătoare, la egalitate perfectă, venezueleanca Robeilys Peinado și cubaneza Yarisley Silva, cu 4,65 m.

Ultima probă a zilei a treia a fost cea feminină de 100 m, în care medalia de aur a revenit americancei Torri Bowie, în 10sec85/100, urmată de campioana olimpică din Cote d'Ivoire, Marie-Josee Ta Lou — 10sec86/100, medalia de bronz fiind cucerită de singura europeană a finalei, olandeza Dafne Schippers — 10sec96/100.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos