Augustin Lazăr despre anunțul privind retragerea OUG: Rațiunea a readus lucrurile pe făgașul lor normal

Augustin Lazăr despre anunțul privind retragerea OUG: Rațiunea a readus lucrurile pe făgașul lor normal

Rațiunea a readus lucrurile pe făgașul lor normal, a afirmat sâmbătă procurorul general Augustin Lazăr, după ce premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul va retrage ordonanța de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.

ALERTĂ Sorin Grindeanu: Duminică va fi o ședință de guvern pentru abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale

"Efectiv sunt și eu impresionat de faptul că, iată, societatea civilă a reușit să readucă lucrurile la ordine și rațiunea este cea care a readus lucrurile pe făgașul lor normal", a declarat, pentru AGERPRES, procurorul general.

În opinia sa, decizia de retragere a ordonanței de urgență va permite o analiză obiectivă și profesionistă a modificărilor care trebuie aduse legislației penale.

"Este o decizie corectă, cred că trebuie discutate în Parlament și trebuie discutate în prezența unor juriști reputați, așa cum am arătat anterior, în prezența celor care au lucrat la aceste texte de lege ale Codului penal și Codului de procedură penală. Și atunci vom avea garanția că textele care vor ieși din aceste analize și discuții vor fi bune", a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general a adăugat că retragerea ordonanței de urgență va lăsa fără obiect demersurile legale făcute până acum la Curtea Constituțională sau în instanță cu privire la ordonanța de urgență.

"Vor rămâne fără obiect, dar dorim să vedem în final decizia. Deocamdată este o promisiune pentru mâine, urmează să vedem în concret decizia care se va lua", a mai afirmat Augustin Lazăr.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina