Augustin Lazăr la RFI: ”E un test de rezistență pe care îl dau magistrații. Să fim optimiști!”

Augustin Lazăr la RFI: ”E un test de rezistență pe care îl dau magistrații. Să fim optimiști!”

Procurorul general a anunțat la RFI România că luni va face demersurile de contestare la Curtea Constituțională a ordonanței care modifică legile justiției și care a scos astăzi în stradă sute de magistrați, în cadrul unui protest fără precedent, scrie G4Media.

 
Totodată, Augustin Lazăr va tranșa săptămâna viitoare cine are competențe în dosarul Tel Drum, DNA sau secția specială recent înființată de PSD-ALDE, la care astăzi a ajuns, după 4 solicitări, o copie a dosarului Tel Drum, care îl vizează pe Liviu Dragnea. Până atunci, zeci de parchete și instanțe și-au suspendat activitatea. Magistrații români au mentalitate europeană și vor arăta acest lucru. Va fi un test de rezistență pe care îl va da corpul magistraților, avem motive să fim optimiști. afirmă în exclusivitate la RFI Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr: Procurorii români au mentalitate de magistrați europeni. Nu pot să înțeleagă cum se pot modifica de la o zi la alta legile justiției în maniera în care să fie produse astfel de situații care să ducă la un blocaj al activității ministerului public. Evident că se produce o agitație printre magistrații procurori care nu pot accepta astfel de puneri în scenă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache