Aurescu - pe Twitter: Tocmai au ajuns în Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin

Aurescu - pe Twitter: Tocmai au ajuns în Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunţă, pe Twitter, că dozele de vaccin livrate Republicii Moldova au ajuns sâmbătă după-amiază la Chişinău.

"Tocmai au ajuns azi în Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin din cele 200.000 promise în decembrie 2020 de preşedintele României. E primul vaccin contra COVID-19 ce ajunge în Republica Moldova", scrie Aurescu pe pagina de socializare.

Şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat sâmbătă după-amiază, pe pagina sa de Facebook, fotografii de la sosirea avionului care a transportat dozele de vaccin la Chişinău.

 


"Vaccinul împotriva COVID-19 a ajuns în Republica Moldova. Avionul cu un lot de 21.600 de doze de vaccin a aterizat acum câteva clipe pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Aceasta este prima tranşă din cele 200.000 de doze de vaccin din donaţia generoasă promisă de România pentru cetăţenii ţării noastre. Mulţumim, România! Mulţumim, Uniunea Europeană!", a scris Maia Sandu.

Preşedintele ţării vecine a precizat că lotul primit sâmbătă de vaccinuri AstraZeneca va fi utilizat pentru imunizarea "tuturor medicilor, angajaţilor din sistemul medical şi lucrătorilor implicaţi în prima linie de luptă cu pandemia".

"Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare", a menţionat Maia Sandu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 VIDEO „Omor 7-8, ultimul mi-l trag eu în cap“ / Apoi au venit mascații peste el și l-au săltat