Aurescu: Anunţul Federaţiei Ruse privind retragerea trupelor arată şi faptul că echipamentele grele rămân pe teren

Aurescu: Anunţul Federaţiei Ruse privind retragerea trupelor arată şi faptul că echipamentele grele rămân pe teren

Recentul anunţ al Federaţiei Ruse privind retragerea trupelor din jurul Ucrainei arată şi faptul că echipamentele grele rămân pe teren şi ar putea să fie folosite "într-o ediţie a doua sau mai multe ale acestui eveniment", a afirmat, duminică, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

El a vorbit, la Antena 3, despre anunţul Rusiei cu privire la retragerea trupelor care au fost masate în şi în jurul Ucrainei. În acest context, a arătat ministrul, trebuie făcute evaluări şi continuate demersuri pentru dezescaladare.

"De altfel, anunţul pe care l-a făcut Federaţia Rusă arată şi faptul că echipamentele grele rămân pe teren, ceea ce reprezintă în continuare un semn de îngrijorare, pe de o parte pentru că asta înseamnă că ele ar putea să fie folosite şi într-o ediţie a doua sau mai multe ale acestui eveniment care a avut loc în regiunea Mării Negre. În al doilea rând, arată faptul că aceste echipamente nu rămân singure, evident. Asta înseamnă că în orice ipoteză, chiar şi dacă această retragere are loc, ea nu va fi una totală", a arătat şeful diplomaţiei române.

În acest sens, el a amintit ceea ce a spus, vineri, la Bucureşti, omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, anume că "rămân în continuare acele interdicţii, pe care Federaţia Rusă le-a introdus cu privire la navigaţia maritimă în anumite sectoare ale Mării Negre, la care se adaugă şi interdicţia aeriană în anumite sectoare ale Mării Negre".

Totodată, Aurescu a vorbit despre discuţiile pe care le-a avut în cadrul întâlnirii de vineri cu omologii săi turc, respectiv polonez.

"Există elemente de îngrijorare care justifică această abordare a noastră, inclusiv în cadrul acestei trilaterale, iar faptul că am avut acest eveniment la Bucureşti arată seriozitate cu care ne aplecăm asupra evoluţiilor regionale", a arătat Aurescu. AGERPRES/(A - autor: Oana Ghiţă, editor: Oana Popescu, editor online: Andreea Preda)

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție