Austria abandonează planul de a reduce subvențiile familiale pentru lucrătorii străini

Austria abandonează planul de a reduce subvențiile familiale pentru lucrătorii străini

Autoritățile austriece au decis, în urma unor discuții cu cele ungare, să renunțe la intenția de a reduce ajutoarele pentru familiile angajaților străini cu copii, până la nivelul celor din țara de origine, dacă respectivii copii trăiesc în afara Austriei, a anunțat miercuri ministrul pentru resurse umane ungar, Zoltan Balog, relatează MTI.

Premierul ungar Viktor Orban și ministrul Zoltan Balog au declarat 'în mod clar' că decizia unilaterală a Austriei de a reduce ajutoarele pentru copiii angajaților străini ar fi 'inacceptabilă'.

Ulterior, Viena a abandonat planul care ar fi dezavantajat familiile ungare, potrivit MTI.

Oficialii ungari și cei austrieci au căzut de acord că orice persoană care abuzează de ajutoarele familiale trebuie să fie pedepsită, dar au precizat că această măsură nu trebuie să îi afecteze pe lucrătorii cinstiți, a adăugat Balog.

La finalul lunii trecute, Austria a lansat o campanie ce viza încurajarea întoarcerii de bunăvoie a migranților în țările lor de origine, acordând în special o primă de 1.000 de euro.

Guvernul de la Viena, care a înregistrat peste 130.000 de cereri de azil din 2015, estimează la circa 50.000 numărul persoanelor susceptibile de a fi respinse la încheierea procedurilor până în 2019.

Primii 1.000 de voluntari vor beneficia de o primă de întoarcere de 1.000 de euro, în plus față de prețul călătoriei și de un ajutor local de reintegrare. Prima ar putea ajunge la 3.000 de euro pentru o familie. Rezervată în principal iranienilor, irakienilor, pakistanezilor și cetățenilor originari din Africa subsahariană, prima nu se referă decât la persoanele care au deja deschis un dosar. Măsura nu vizează persoanele originare din Balcani.

Circa 10.700 de migranți au părăsit Austria în 2016, dintre care 5.800 de bunăvoie. Valoarea primelor era până în prezent de cel mult 500 de euro.

Austria, cu o populație de 8,7 milioane de locuitori, este una dintre țările care au primit cei mai mulți migranți în raport cu populația. Viena și-a stabilit un plafon de 35.000 de noi solicitanți de azil în 2017.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…