Autorităţile au decis: MAIDANEZII, EUTANASIAŢI LA SECRET

Autorităţile au decis: MAIDANEZII, EUTANASIAŢI LA SECRET

Din toamnă şi până acum, ASPA a eutanasiat două mii de câini fără stăpân

În urmă cu exact şapte luni, în Parcul Tei din Capitală, Ionuţ Anghel îşi găsea sfârşitul în colţii maidanezilor. De atunci şi până acum, cu o lege care-i permite, Municipalitatea a început să eutanasieze câinii capturaţi şi neadoptaţi în termen de 14 zile lucrătoare.

De la începutul anului trecut şi până acum ASPA a reuşit să strângă de pe străzile Capitalei 13.000 de câini fără stăpân. Rămân însă încă liberi 51.000 de maidanezi. Iar cazurile în care persoane sunt muşcate de aceşti maidanezi încă există. Cel mai recent s-a petrecut ieri, aici în parcul IOR, când un copil a ajuns la spital muşcat de un câine.

Numărul de câini pe care Autoritatea pentru Supravegherea și Protecţia Animalelor ar putea să îl captureze ar putea fi mult mai mare. Însă locurile din adăposturi sunt o problemă. Autoritatea nu are decât trei adăposturi, cu un număr total de 2.800 de locuri. Şi astfel cei mai mulţi câini rămân tot pe stradă.

Pentru a-i feri de hingheri, la doar câţiva paşi de clădirea Parlamentului, cineva a improvizat un adevărat adăpost de maidanezi. A adus aici 9 câni fără stăpân. Sunt legaţi, ce-i drept, dar chiar şi legaţi pot deveni un real pericol pentru cei care trec pe aici.

Potrivit ASPA, după sărbătorile de Paşte vor fi angajaţi alţi 45 de hingheri care vor lucra noaptea, pentru a putea prinde şi maidanezii care sunt ascunşi ziua de iubitorii de animale.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”