Autoritățile legitime din Mariupol denunță vizita efectuată în timpul nopții de „criminalul internațional” Putin

Autoritățile legitime din Mariupol denunță vizita efectuată în timpul nopții de „criminalul internațional” Putin

Autoritățile legitime ale orașului Mariupol, ocupat de aproape un an de forțele armate rusești, au denunțat duminică vizita efectuată acolo de Vladimir Putin, numit drept un „criminal internațional”.

Mariupol, un oraș devastat de război FOTO EPA-EFE

„Criminalul internaţional Putin a vizitat oraşul ocupat Mariupol” în timpul nopţii, „probabil pentru a nu vedea la lumina zilei oraşul ucis de „eliberarea” lui”, a scris Consiliul Municipal din Mariupol pe contul său de Telegram, făcând referire la mandatul de arestare internaţional emis împotriva liderului de la Kremlin.

Kremlinul a anunțat duminică o vizită a lui Putin în Mariupol, oraș devastat de bombardamentele rusești. Este vorba de prima deplasare a liderului de la Kremlin în acest oraş-port de la Marea Azov ocupat de forțele armate rusești în mai anul trecut după un asediu de câteva luni.

Potrivit Kremlinului, Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul şi a făcut un tur al oraşului la volanul unei mașini. În plus, ar fi discutat cu localnici, ar fi vizitat locuri de interes și ar fi primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucție, susține sursa citată.

Vladimir Putin, în vârstă de 70 de ani, este vizat de vineri de un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI), care îl acuză de crime de război prin „deportare ilegală” de copii ucraineni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria