Autoritățile olandeze au depistat, printre miile de migranți, 10 sirieni suspectați de crime de război

Autoritățile olandeze au depistat, printre miile de migranți, 10 sirieni suspectați de crime de război

Autoritățile din Olanda au identificat circa 30 de suspecți de crime de război, dintre care o treime sunt sirieni, printre cele aproximativ 59.000 de persoane care au cerut azil anul trecut, a indicat luni ministrul olandez al imigrației, Klaas Dijkhoff, relatează agenția Reuters. Klaas Dijkhoff a oferit datele respective într-o scrisoare, în contextul unei dezbateri din ce în ce mai aprinse privind imigrația, dezbatere alimentată de creșterea numărului de nou-sosiți în Olanda din zone de conflict din Orientul Mijlociu.

Ministrul a răspuns în scrisoarea sa întrebărilor unor parlamentari, dintre care mulți fac apel la guvern să înceapă expulzarea migranților suspectați de comiterea unor atrocități sau care încalcă legislația olandeză.

Zece dintre suspecți sunt din Siria și restul din Eritreea, Sudan, Nigeria, Georgia și din alte țări, precizează ministrul, fără să ofere alte detalii.

Potrivit lui Dijkhoff, s-ar putea ca sirienii să nu fie trimiși acasă, deoarece tratatele internaționale interzic repatrierea forțată către o țară unde are loc un conflict.

Răspunsul împotriva imigrației a provocat o ascensiune a Partidului Libertății din Olanda, antiimigraționist și antislam, partid al cărui lider, Geert Wilders, este periodic cotat în sondaje drept cel mai popular politician al țării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”