„Avea relații cu mai multe persoane de sex feminin”/Amănunte de budoar, surprinzătoare, în procesul pesedistului Daniel Tudorache „Diamante”

„Avea relații cu mai multe persoane de sex feminin”/Amănunte de budoar, surprinzătoare, în procesul pesedistului Daniel Tudorache „Diamante”

Daniel Tudorache a fost demis din postul de viceprimar cu un vot luat în unanimitate de către consilierii locali ai PSD pentru că „avea relații cu mai multe persoane de sex feminin”, atât de multe încât bona fiicei acestuia cu Adina Tudorache o susținea financiar pe Roxana, una dintre fostele iubite ale deputatului PSD, au relatat martorii audiați la termenul de miercuri, 26 aprilie, în dosarul în care acesta este judecat pentru complicitate la trafic de influență și spălare de bani, dezvăluie ziare.com .

Audierile de la Înalta Curte au avut loc în aceeași zi în care Ion Niță, intermediarul lui Tudorache, a fost condamnat la câte 2 ani pentru două infracțiuni de trafic de influență, strângând în total 9 ani și 2 luni de pușcărie, acesta fiind condamnat și în dosarul lui Sorin Oprescu la 7 ani și 10 luni.

Ion Niță a luat doar 2 ani de pușcărie pentru că a optat pentru recunoașterea faptelor descrise în rechizitoriul prin care soții Adina și Daniel Tudorache au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani, respectiv complicitate la trafic de influență.

Legea prevede că în situația în care inculpatul optează pentru procedura simplificată i se reduce automat o treime din pedeapsă.

Asta înseamnă că, în măsura care nu ar fi recunoscut fapta, judecătorii l-ar fi condamnat pe Ion Niță la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de pușcărie pentru trafic de influență.

Pe cale de consecință, dacă instanța supremă îl va găsi vinovat și pe Daniel Tudorache – acuzat de complicitate la faptele de trafic de influență ale lui Ion Niță – rezultă că fostul edil (care n-a recunoscut faptele) ar putea primi 2 ani și 8 luni doar pentru acest capăt de acuzare.

„Coautorul, instigatorul şi complicele la o infracţiune săvârşită cu intenţie se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se ţine seama de contribuţia fiecăruia la săvârşirea infracţiunii” – (Art. 49 Pedeapsa în cazul participanţilor din noul Cod penal)

Numai că Daniel Tudorache mai are o acuzație gravă, cea de spălare de bani, pentru care legea prevede o pedeapsă de la 3 la 10 ani, iar fosta lui soție, Adina Tudorache, este judecată alături de el pentru complicitate la spălare de bani.

Cum a salvat bona bijuteriile familiei Tudorache

La termenul de miercuri, 26 aprilie, Instanța supremă a continuat audierile de martori cu Elena Roșu (fosta bonă a soților Tudorache) și cu Cristian Tudose, fost consilier local al Sectorului 1.ț

Elena Roșu a fost audiată în timp ce ținea un bebeluș în brațe și a vorbit despre cum, la indicațiile Adinei Tudorache, a luat o casetă cu bijuterii și niște acte din imobilul situat în strada Gh.I. Sisești nr. 72 unde lucra ca bonă.

Reamintim că Daniel Tudorache este acuzat de procurorii DNA că, prin intermediul fostei soții, ar fi achiziționat bijuterii (inclusiv diamante) în valoare de 9.784.295 lei.

Argumentul procurorilor este că Daniel Tudorache a deținut numai funcții publice în perioada 2018-2019, timp în care ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari.

Acesta este contextul în care a fost chemată în fața instanței Elena Roșu, fosta bonă, pe care Daniel Tudorache a angajat-o apoi pe un post de consilier parlamentar după 2020.

Cum bona lui Tudorache a venit în instanță cu propriul bebeluș, pe motiv că n-are în grija cui să îl lase, pe măsură ce micuțul dădea semne de nerăbdare, judecătorul devenea mai expeditiv în audiere.

Avocat: A fost prezentă la imobilul din București sector 1, str. Gh.I. Sistești 72 e la momentul producerii incendiului la acea locuință?

Martora: Da, după ce s-a produs incendiul am fost acolo. Din câte îmi amintesc am fost a doua zi. Incendiul a fost în ziua de Paște.

Avocat: Dacă i-a spus doamna Tudorache să îi ia bijuteriile după incendiu în primul moment posibil.

Martora: Da, le-am luat. M-a rugat să le duc în alta casă. Am luat o cutie.

Judecător: Raportați-vă la o carte. Cum era cutia? Mai mare, mai mică?

Martora: Am luat o cutie ale cărei dimensiuni nu mi le mai amintesc și niște acte. Mi-a descris cutia și am luat-o.

Judecător: Ați văzut vreodată bijuteriile din cutie?

Martora: Nu știu dacă le-am văzut pe acelea sau altele, dar am văzut bijuterii în casă: inele, pandantive, lănțișoare.

Judecător: Puteți să afirmați cu certitudine că în cutie erau bijuterii?

Martora: Nu pot să spun lucrul ăsta dacă nu le-am văzut. Mi-a spus să iau cutia cu bijuterii. Nu mai știu dacă doamna Adina sau domnul Daniel Tudorache. Cred ca dumneaei m-a sunat. Cutia am dus-o la mătușa dumneaei, Ștefana Jurowska.

Procuror: Cum a ales actele pe care le-a dus la Ștefana Jurowska?

Judecător: Se respinge întrebarea.

Procuror: Cum își explică faptul că Ștefana Jurowska a declarat că Adina Tudorache i-a adus bijuteriile?

Judecător: Se respinge întrebarea.

Procuror: Să ne spună despre chitanța din data de 18.03.2016, după ce a depus 10.000 de lei pe numele lui Roxana Cîslariu. Își amintește de unde erau acei bani?

Martora: Mi-a cerut doamna Cîslariu. Ea, având o relație cu domnul Tudorache, eu vorbeam și cu dumneaei.

Procuror: De unde avea banii, că ea nu avea venituri, era studentă.

Martora: Erau banii mei strânși, i-am dat ca împrumut. În timpul săptămânii lucram ca bonă, iar în weekend făceam campanii de produse.

Demis la ordinul PSD pentru prea multe „relații cu persoane de sex feminin”

Despre relațiile lui Daniel Tudorache din perioada respectivă a vorbit al doilea martor, Cristian Tudose, care îl cunoaște pe fostul edil din anul 2000.

Avocat: Din ce motiv a votat în 2011 eliberarea lui Daniel Tudorache din funcția de viceprimar?

Martor: Era vorba de o relație… Statusul marital… E destul de delicat subiectul. Tudorache Daniel… ca persoană singură și bărbat bine… avea relații cu mai multe persoane de sex feminin! Era divorțat. Din acest motiv…

Judecător: E suficient!

Avocat: Dacă toți consilierii au votat atunci la fel.

Martor: Da, pentru că a fost o decizie la inițiativa partidului. Nu a fost o decizie a mea, unilaterală. Era o problemă în partid. Votul a fost în unanimitate pentru același motiv pentru care am votat și eu.

La finalul audierii, lui Cristian Tudose i s-a dat hârtia cu declarația pentru a verifica dacă grefierul a consemnat corect ceea ce a spus, motiv pentru care a simțit nevoia să facă unele completări.

„Totul e corect, mai puțin acest pasaj care nu e concludent, mai necesită o completare, pentru că m-ați întrerupt. Să nu se înțeleagă că eram niște habotnici, mai catolici decât Papa: era vorba de imaginea de viceprimar”, a ținut să explice Tudose motivul demiterii lui Tudorache pentru prea multe relații cu „persoane de sex feminin”.

Ce spun procurorii despre traficul de influență de la Primăria Sectorului 1

Iată acuzațiile procurorilor pentru Daniel Tudorache, potrivit comunicatului DNA din data de 2 martie 2022:

În perioada septembrie 2016 – mai 2017, persoana inculpată (n.r. – Ion Niță) aflată în anturajul inculpatului Tudorache Daniel, la acel moment primarul Sectorului 1, ar fi pretins de la un om de afaceri (n.r. – Bogdan Șovar) un comision de 10 % din valoarea contractului de servicii pe care societatea acestuia îl avea cu o instituție aflată în subordinea Primăriei Sector 1.

În schimbul banilor, persoana respectivă (Niță – n.r.) se angaja să intervină, atât în mod direct, cât și prin intermediul inculpatului Tudorache Daniel, la funcționarii responsabili, astfel încât contractul să se desfășoare în bune condiții (plată la timp a facturilor și actualizarea tarifelor).

În schimbul traficării influenței, persoana aflată în anturajul primarului (Ion Niță – n.r.) ar fi primit suma totală de 105.000 lei în numerar, precum și suma de 8.640 lei disimulată ca plată a unor facturi fiscale fictive emise de o firmă aparținând traficantului de influență.

În activitățile descrise, persoana care și-a traficat influența (Niță – n.r.) ar fi fost sprijinită inculpatul Tudorache Daniel.

Cu prilejul a două întâlniri din zilele de 19 septembrie 2016 și 07 februarie 2017 desfășurate în biroul din cadrul Primăriei Sectorului 1, acesta (n.r. – Daniel Tudorache) i-ar fi întărit omului de afaceri (n.r. – Bogdan Șovar) convingerea că solicitantul comisionului (n.r. – Ion Niță) ar fi trimisul său și că trebuie să țină legătura cu acesta pentru buna desfășurare a contractului. În acest mod, Tudorache Daniel ar fi confirmat caracterul real al influenței.

De altfel, din datele cauzei ar reieși că primarul de la acea vreme Tudorache Daniel ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său.

Daniel Tudorache, prins cu diamante luate din salariul de primar

Procurorii anticorupție mai rețin că Daniel Tudorache, vreme de 11 ani în care a ocupat funcții publice (ianuarie 2008 - martie 2019), ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite, care reprezentau o medie de aproximativ o mie de euro pe lună:

  • Depunerea de sume de bani în numerar prin intermediul fostei soții și al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora – în total 3.255.465 lei și 231.117 euro;
  • Achiziționarea de bunuri imobile pe numele fostei soții, în sumă totală de 305.000 euro și 470.000 lei, sume plătite de asemenea în numerar;
  • Acordarea unui împrumut de 920.000 de euro, în numerar, unei persoane, prin intermediul fostei soții;
  • Achiziționarea, prin intermediul fostei soții, de bijuterii, inclusiv diamante în valoare de 9.784.295 lei.
  • Restituirea, în perioada 2010-2012, pe parcursul unui an și jumătate, în mai multe tranșe, în numerar, a sumei de 240.000 de lei împrumutată în data de 13.09.2010 de la o persoană, prin intermediul fostei soții, în contul căreia a fost transferată suma împrumutată și care a fost utilizată în data de 15.09.2010 pentru achiziționarea, pe numele soției, a unui autoturism de lux în valoare de 59.494 euro;

„Într-un context separat, în perioada aprilie – iunie 2018, persoana inculpată (n.r. -Ion Niță) din anturajul primarului Tudorache Daniel ar fi pretins de la același om de afaceri (n.r. – Bogdan Șovar) un comision de 10 % din valoarea unui contract de servicii încheiat la data de 27 aprilie 2018 cu o instituție aflată în subordinea Primăriei Sectorului 1. În schimb, persoana se angaja să-și exercite influența asupra funcționarilor responsabili, atât direct, cât și prin intermediul primarului, pentru a asigura câștigarea și buna desfășurare a contractului. La data de 12 iunie 2018, în baza solicitării, persoana din anturajul primarului ar fi primit în numerar, suma totală de 5.000 lei disimulată ca plată a unor facturi fiscale fictive emise de o firmă aparținând traficantului de influență”, mai arată procurorii DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...