Avertismentul fostului șef al SRI

Avertismentul fostului șef al SRI

Eduard Hellvig, fostul șef al Serviciului Român de Informații, afirmă, într-o postare pe rețeaua socială X, că “toate semnalele converg către un Iran care se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari” în conflictul cu Israel.

Într-o scurtă analiză a situației explozive din Orientul Mijlociu, Hellvig afirmă că “diplomația pare a-și epuiza rapid resursele, în timp ce toate cancelariile și analiștii militari occidentali se pregătesc pentru ce este mai rău”.

  • “În octombrie, Iranul i-a sprijinit pe rebelii Houthi din Yemen să lanseze lovituri asupra Israelului. Concomitent, a sprijinit Hamas să provoace haos prin raiduri surpriză și atacuri cu rachete, care au provocat o reacție puternică din partea Israelului. Iranul întețește ceața războiului instigând milițiile din Siria și Irak în hărțuirea Israelului.
  • Vorbeam despre 2024 ca despre anul în care jumătate din populația lumii merge la urne. Cu harta în față, unele alegeri vor fi ură și ideologie în stare pură. În 7 februarie spuneam tot aici despre anul în curs ca fiind “dragonul tuturor anilor”, cu multiple capete care vor scuipa foc și vor agita săbii.
  • Suntem după doi ani de război în Ucraina și începem să înțelegem ce înseamnă “war fatigue” în Occident. Suntem după șase luni de conflict în Orientul Mijlociu și toate semnalele converg către un Iran care se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari.
  • Diplomația pare a-și epuiza rapid resursele, în timp ce toate cancelariile și analiștii militari occidentali se pregătesc pentru ce este mai rău.
  • Unul dintre acele momente în care îți dorești să nu ai dreptate”.


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut