Aveți grijă ce donați și cui/A devenit o afacere în România vânzarea de iluzii și povești

Aveți grijă ce donați și cui/A devenit o afacere în România vânzarea de iluzii și povești

Reportajeisback : „Nu vreau sa va trag preșul de sub picioare și sa va naruiesc speranțele într-o lume mai buna dar de multe ori lucrurile nu sunt cum vi se vând ambalate în povesti emotionante. De fapt de cele mai multe ori, nu de multe ori. Mare parte din ONG-urile la care ați contribuit în ultimii ani nu sunt chiar ceea ce par. Le-ati făcut statui unor oameni care...nu ca sunt niște oameni rai ci doar ca sunt mai mult niște afaceriști îmbrăcati în ONG-isti cu moralitate discutabila.
Ce vreau sa spun. Nimic pe fond. Doar sa nu mai fiți naivi. Totul este un business. Nimic nu este ceea ce pare.
De unde știu?
Pentru ca mulți din "sfinții" ăștia care va conving sa donați sunt clienții mei. Oameni care nu au avut o afacere niciodată vin și își cumpără bunuri și obiecte de lux la care mulți oameni bogați, cu afaceri grele în spate, se gândesc de doua ori înainte sa le plătească. De unde au bani? Din ONG și asociații sponsorizate de voi ca doar nu e ca și cum ar fi inventat Uipath peste noapte.
Este greșit sa câștigi bani dacă ONG-ul sau asociația ta face diferite lucruri bune pentru societate? Nu. Nu este greșit. Nu se așteaptă nimeni sa fii Maria Tereza dar...dar când ajungi sa cumperi chestii de lux fără sa te uiți la bani...parca ceva nu suna bine, nu? Măcar ca moralitate dacă nu ca legalitate.
Of, dacă m-aș apuca odată sa scriu despre toți bugetarii care cumpără lux cum îmi cumpăr eu o pizza, despre doctorii care vin cu geamantanul de cash, despre "vedetele" TV arogante și tâmpițele care cumpără lucruri mult peste salariul lor pe 2-3 ani, despre polițiști din orașe mici sau părinți de vameșii care își permit ce își permit milionarii. Mai nou au apărut și ONG-isti și fondatori de fundații deastea cu poveste puternica în spate.
Nimic nu este ce pare mai oameni buni. Aveți grija ce donați și cui. Vi se vând povesti frumoase cu copiii, cu medicamente etc și banii voștri plătesc salarii care i-ar face invidioși pe cei de la ASF asta atunci când nu sunt sifonati legal.
A devenit o afacere în România vânzarea de iluzii și povesti. Și asta e doar realitate și nu e o postare de-aia din ciclul totul e gri, nu exista bine, toți sunt hoți. Doar fiți atenți și veți înțelege.”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

3 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează