Avionul care-l ducea pe premierul canadian la Bruxelles, nevoit să se întoarcă înainte de a decola din nou

Avionul care-l ducea pe premierul canadian la Bruxelles, nevoit să se întoarcă înainte de a decola din nou

Avionul care îl ducea pe premierul canadian Justin Trudeau la Bruxelles, unde urmează să semneze, duminică, acordul de liber schimb cu UE (CETA), a avut probleme tehnice și a fost nevoit să se întoarcă din drum, înainte de a decola din nou, sâmbătă târziu, informează duminică AFP.

Potrivit cotidianului Toronto Star, zborul avionului în care se afla Trudeau a avut inițial o întârziere de circa 90 de minute, apoi a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul din Ottawa, din cauza unor probleme tehnice constatate la volet-urile de pe aripile avionului, probleme constatate după circa o jumătate de oră de la decolare.

Potrivit mass-media, avionul a decolat din nou la scurt timp după incident și Trudeau ar urma să ajungă la timp la Bruxelles pentru semnarea CETA, prevăzută să aibă loc duminică, la orele 11:00 GMT.

Semnarea CETA a devenit posibilă după ce Belgia a fost în măsură să își dea acordul. Parlamentul regiunii belgiene francofone Valonia a dat vineri undă verde, după ce blocase întreg procesul cu câteva zile înaintea încheierii.

După negocieri maraton cu Comisia Europeană, apoi cu Canada și în final cu guvernul federal belgian și cu celelalte regiuni belgiene, Paul Magnette, șeful executivului valon, a anunțat joi că s-a ajuns la o poziție comună a Belgiei referitoare la CETA. Compromisul belgian a fost acceptat de ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

4 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!