Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

Avocata Ioana Gherghe din Iași a fost plasată sub control judiciar în dosarul "Las Vegas", în care interlopii din clanul Corduneanu, tot din Iași, dar și foștii locotenenți ai Cămătarilor, Marian Box și Florin Șpac sunt acuzați de șantaj la adresa unor săli de jocuri de noroc, scrie newsweek.ro .

Avocata Ioana Gherghe este acuzată de procurori de favorizarea făptuitorului, pentru că și-ar fi depășit atribuțiile de apărător în dosarul în care lanțul de săli de jocuri de noroc "Las Vegas" a tocmit interlopi cunoscuți, printre care Marian Box, Șpac și Cordunenii, pentru a intimida concurența.

Avocata Ioana Gherghe a fost inițial reținută și propusă pentru arestare, însă Curtea de Apel București a plasat-o sub control judiciar.

"Invocând calitatea de apărător ales al unei persoane, Ioana Gherghe a participat la audierea acesteia, asigurându-se că nu relatează adevărul și comunicând ulterior conținutul declarației membrilor grupului infracțional organizat, ajutându-i pe aceștia să îngreuneze și împiedice cercetările desfășurate în cadrul unui dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la infracțiunea de loviri sau alte violențe comise de aceștia”, arată procurorii.

Grupare mafiotă care opera la nivel național

Gruparea ar fi fost condusă de Florin Șpac, fost luptător al clubului Dinamo și un apropiat al clanului Corduneanu, Marian Sîrbu, zis Box, fost locotenent al Cămătarilor, și frații Costel, Adrian și Bogdan Corduneanu, din Iași, care erau responsabili pentru zona Moldovei.

La cele 123 de percheziții domiciliare din această săptămână, au fost descoperite sume totalizând peste 500.000 de euro, o armă cu glonț deținută ilegal (cu încărcător și 2 cartușe), două arbalete, arme albe, 40 de kilograme de materiale pirotehnice clasa F1, F2, F3, 8 punguțe ce conțin substanță albă pulverulentă (cocaină), precum și înscrisuri.

Cu privire la infracțiunile de șantaj, din cercetări a rezultat că acestea au fost comise împotriva unui număr de 16 persoane.

Una dintre persoanele vătămate a fost lipsită de libertate, nefiindu-i permis să părăsească zona din fața sălii de jocuri de noroc până la sosirea a doi dintre membrii marcanți ai grupului. Cu aceeași ocazie, acesteia i-a fost smuls din mână telefonul mobil, pe care inculpații l-au aruncat pe podea și l-au călcat în picioare.

Interlopii interveneau în forță ca să închidă sălile de jocuri de noroc concurente, să renunțe la brandul deținut anterior de firma concurentă, să modifice fațada spațiilor destinate desfășurării activității, să renunțe la spațiile pe care le dețineau în chirie pentru funcționarea unor săli de jocuri de noroc, să renunțe la poziția deținută la o societate concurentă și să încadreze în cadrul societății deținute de grup, să plătească datoriile acumulate față de societățile deținute de grup, să renunțe la câștigurile realizate în urma plasării de pariuri sportive, să nu mai frecventeze niciodată sălile de jocuri de noroc administrate de grupul infracțional organizat, să restituie sume de bani despre care membrii grupului infracțional organizat apreciau că ar fi fost sustrase din incinta sălilor de jocuri de noroc, să remită contravaloarea reparației aparatelor de tip ”slot-machine” avariate și să șteargă postările de pe rețelele de socializare prin care denigrau activitatea sălilor de noroc administrate de grup.

În 2018, Florin Șpac ar fi fost recrutat de frații Mihăiță și Sorin Doroftei, proprietarii lanțului de cazinouri Las Vegas.

Șpac a adus mai mulți intrerlopi, majoritatea cunoscuți cu antecedente penale, care apoi erau angajați de frații Doroftei pe funcții fictive. În funcție de rezultatele pe care le aveau în lupta cu firmele concurente, primeau, pe lângă salarii, bonusuri importante care constau în autoturisme sau vacanțe exotice.

Atac respins de o firmă de jocuri din Constanța

În urmă cu un an, trei dintre membrii clanului și-au încercat norocul și la Constanța. Mai exact, aceștia au lansat amenințări și au încercat să-i șantajeze pe reprezentanții firmei Magnum Games Constanța, dar nu au avut succes, fiind refuzați ferm. Contactați de către reporterii Replica de Constanța, reprezentanții societății au declarat că ,,În cursul anului trecut, aceștia au lansat amenințări și au încercat sa-i șantajeze pe reprezentanții firmei Magnum Games Constanța, dar nu au avut succes, fiind refuzați ferm”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa