Avocatul Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, candidează ca independent la funcția de primar al Craiovei

Avocatul Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, candidează ca independent la funcția de primar al Craiovei

Avocatul Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, și-a lansat, miercuri, candidatura ca independent la funcția de primar al Craiovei, pentru care vor fi organizate alegeri parțiale pe 11 iunie.

El a prezentat și o parte din programul său electoral care are ca principală temă dezvoltarea economică a orașului și creșterea numărului de locuri de muncă.

Lucian Săulean și-a ales sloganul de campanie "Partidul meu este Craiova!" și a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că deși a făcut politică de partid (n.red. a fost membru PMP și apoi membru PNL), a ales să facă "un pas lateral în față" și să facă politică din postura de independent, pentru că așa poate construi "mai bine pentru oraș".

"Cred în acest proiect. Vreau să fiu primar al Craiovei, pentru că locuiesc în acest oraș zi de zi, aici m-am format și cunosc problemele orașului. Motivația a fost una personală: aceea că am conștientizat necesitatea implicării în politică și trebuie să facem un pas în față și să venim în această confruntare, chiar dacă eu o fac în calitate de independent. Știu că acest demers poate este unul mai dificil, pentru că nu mă susține niciun partid politic (și nici nu vreau) și niciun om politic, însă am o libertate deplină în activitatea mea în care voi depune tot efortul și voi sta la dispoziția craiovenilor în acest demers. Este important pentru că am o libertate de mișcare și postura de candidat independent îmi oferă o astfel de garanție. Nu că aș fi împotriva partidelor politice (am făcut și eu politică), însă am constatat că pot să construiesc mult mai bine ca independent", a declarat Lucian Săuleanu.

Acesta a subliniat că principala temă a programului său electoral vizează dezvoltarea economică a Craiovei, care deși este unul din cele mai mari orașe din România, stă în umbra altor orașe importate, altor capitale istorice.

"Craiova este în urma altor orașe și nu mă refer doar la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, iar acest lucru este oarecum nedrept, pentru că noi avem un potențial, o poziție geografică excelentă, avem o forță de muncă bine calificată, avem o populație relativ tânără, deci cu alte cuvinte îndeplinim toate condițiile pentru a reuși. De asemenea, suntem un centru universitar mare, aceasta fiind una din structurile cele mai importante ale acestui oraș în jurul căreia trebuie să graviteze activitatea noastră. Cu regret am constatat că în ultimii ani foarte mulți tineri din Craiova, și nu numai tineri, au ales să locuiască în alte orașe din țară sau din străinătate, iar acest lucru trebuie să înceteze și noi trebuie să identificăm soluția în acest sens și să o și punem în aplicare. Îmi doresc cu alte cuvinte prin viziunea nouă pe care o propun să reușim să stopăm acest declin al orașului nostru. Programul meu pleacă de la ideea unui administrații orientate către dezvoltare economică, către creșterea numărului locurilor de muncă și îmbunătățirea vieții", a mai spus Lucian Săuleanu.

Candidatul independent a precizat că în momentul în care a decis să candideze a avut în vedere potențialul orașului și al oamenilor care sunt încă neexploatate și a pornit de la ideea că primarul trebuie să fie un bun comunicator și un bun manager.

Acesta a mai afirmat că intenționează să continue proiectele începute în Craiova, iar pe perioada campaniei nu va avea o atitudine critică nici față de alte proiecte, nici față de alți candidați.

Absolvent în 1997 al Universității din Craiova, Facultatea de Drept, Lucian Săulean este doctor în drept din 2000, profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova, disciplina de predare fiind Dreptul societăților, iar începând cu anul 2015 este decanul Baroului Dolj.

Până acum și-au mai anunțat candidatura la funcția de primar al Craiovei senatorul Mario Ovidiu Oprea, din partea PNL, precum și actualul primar interimar, Mihai Genoiu, din partea PSD.

Funcția de primar al Craiovei a rămas vacantă după demisia Liei Olguța Vasilescu din funcție, care era incompatibilă cu mandatul de deputat obținut în urma alegerilor din 11 decembrie.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...