Avocatul Poporului despre masca de protecţie în secţia de vot: Obligativitatea purtării ei - prevăzută în lege

Avocatul Poporului despre masca de protecţie în secţia de vot: Obligativitatea purtării ei - prevăzută în lege

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, miercuri, legat de masca de protecţie în secţia de vot, că obligativitatea purtării ei este prevăzută în Legea 136/2020.

Întrebată de jurnalişti, miercuri, în contextul prezentării Raportului Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor omului şi măsurile excepţionale dispuse în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă (16 martie - 10 septembrie 2020), dacă unei persoane care refuză să poarte mască atunci când intră în secţia de vot i se poate restrânge dreptul de vot, ea a răspuns: "În acest moment, avem o lege care spune foarte clar că în instituţiile publice şi nu doar publice, în toate instituţiile trebuie să porţi mască. Dacă vă duceţi la cumpărături undeva şi dacă nu vă puneţi mască vi se poate împiedica accesul acolo. Ce facem atunci cu dreptul dumneavoastră fundamental de a vă procura produse de bază ca să supravieţuiţi? Este exact acelaşi lucru. Eu nu văd din punctul acesta de vedere că dreptul de a vota e un drept care-şi poate permite să accepte şi alte măsuri de relaxare care nu sunt prevăzute de lege".

Ea a menţionat că în secţiile de votare trebuie să existe dezinfectant şi măşti de protecţie.

"S-ar putea să devină chiar interesant pentru unii dintre ei să meargă la vot ca să obţină o mască, nu ştiu să vă spun (...) nu toată lumea îşi poate permite să aibă atâtea măşti la dispoziţie. E foarte multă lume săracă în această ţară", a adăugat Renate Weber. AGERPRES (A - autor: Iulia Carciog, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro