„Avocatul Poporului”, manipulare de manual. Medici „dictatori” și aplauze în fața Ambasadei Rusiei

Toate acțiunile Avocatului Poporului din ultima lună au fost susținute de publicația pro-rusă Sputnik. Deciziile și declarațiile Renatei Weber au fost făcute etapizat, iar medicii au fost transformați din eroi în „dictatori”, scrie Newsweek România.

Primul pas a fost sesizarea Curții Constituționale privind neconstituționalitatea instituirii carantinei și izolării prin ordin al ministrului Sănătății, pe data de 27 mai. La acea vreme, România gestiona bine evoluția epidemiei de COVID, iar numărul de infectări era în scădere.

„Este vorba de faptul că în loc să fie reglementări prin lege, lucrul acesta este transferat către ministrul Sănătății care, prin ordine de ministru, – că pe baza ordinelor lui iau ceilalți măsuri – poate să restrângă libertăți”, a susținut Renate Weber. Acesta a fost primul moment în care s-a vorbit despre libertatea de a-i putea infecta pe alții. Curtea Constituțională avea să confirme apoi sesizarea Avocatului Poporului. Urmarea: sute de pacienți infectați s-au externat la cerere. O parte dintre ei au infectat alți oameni, iar câțiva s-au întors la spital direct la Terapie Intesivă.

Al doilea pas a fost decizia Avocatului Poporului de a asimila spitalele cu centrele de detenție. La 10 iunie, unitățile medicale din România au primit o înștiințare care i-a revoltat pe medici.

Prin Mecanismul național de prevenire a torturii, instituția condusă de Renate Weber, în cadrul Domeniului privind prevenirea torturii în locurile de detenție, a anunțat managerii mai multor spitale că unitățile sunt monitorizate. 

Pentru ca totul să fie cât mai vizibil spitalele au fost somate să afișeze în locuri vizibile pliante pentru informarea pacienților, dar și a angajaților din care reiese că unitățile sunt monitorizate prin mecanismul național „anti-tortură”.  

La acea vreme, medicii nu erau încă „dictatori”, dar începeau să devină.

Al treilea pas a fost, pe 13 iulie, când Legea carantinei și izolării era în dezbatere în Parlament. Renate Webber a afirmat la Antena 3 că și forma trecută prin Camera Deputaților este neconstituțională, vorbind despre „muncă forțată” și spunând că „Guvernul a complicat extrem de mult lucrurile cu acest proiect de lege”.

 "Jos dictatura medicală" și aplauze la Ambasada Rusiei

Între timp, în Piața Victoriei au început protestele față de măsurile de protecție impuse de Guvern pentru prevenirea extinderii epidemiei de COVID 19. „Jos dictatura medicală”, a fost una dintre scandări. Medicii erau deja dictatori.

Nu întâmplător, protestele au fost organizate de Iosefina Pascal, angajată a Mariei Grapini, susținătoare a „statului paralel” și a conspirațiilor privind coronavirusul. Tânăra este unul dintre personajele promovate intens de Antena 3 și Sputnik.

Totul a culminat marți, 14 iulie, cu aplauzele protestatarilor în fața Ambasadei Rusiei la București. Obiectivul era îndeplinit.

La realizarea acestuia au contribuit din plin mai mulți membri ai PSD, ALDE și Pro România. De asemenea, Ion Cristoiu este unul dintre susținătorii Renatei Weber. Aceste acțiuni au fost intens mediatizate de publicația pro-rusă Sputnik.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

5 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …