Azi, Rep. Moldova, mâine Transilvania?

Azi, Rep. Moldova, mâine Transilvania?

În ultimii ani, ambasadorii americani din România sau Republica Moldova se poartă tot mai mult ca și cei sovietici din anii 50. Ei dau sfaturi și indicații prețioase în legătură cu tot ce se întâmplă în spațiul românesc de de la politic, economic, afaceri, educație sau religie, impunându-ne obligatoriu modelul de civilizație LGTB, fără Dumnezeu, biserică sau credință națională. Ambasadorii americani au impresia că România sau Republica Moldova sunt republicii sovietice ale noului URSS cu capitala la Washington sau subcolonii bune de muls pentru afaceri gen Bechtel sau Microsoft, pentru care nici azi nu au răspuns funcționarii corupți ai Unchiului Sam.

Despre imixtiunile de tip sovietic ale ambasadorului în politica și justiția românească subordonată la nivelul de stat African, Hans Klemm, am mai scris, dar ambasadorul SUA la Chișinău a depășit zilele acestea orice limite a bunului simț diplomatic, de parcă ar fi fost reprezentantul lui Stalin, nu al lui Obama, deși în problema ”sovietizării” lumii au multe particularități comune. Ambasadorul James Pettit parcă la citit pe Vîșinski, VI Lenin și corifeii moldovenismului Badeev și Roesler, înainte de a ține discursul pe 27 august, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. Prin acest discurs macabru și gregar James Pettit a dovedit că e un ambasador sovietic, nu american, o voce puternică a Moscovei din perioada bolșevică. Dacă așa gândesc astăzi diplomații americani, atunci care mai este diferența dintre SUA și URSS pentru români și România? Niciuna! Și SUA se comportă la fel ca de imperial ca și URSS, iar Obama prin astfel de diplomați parcă îl copiază pe IV Stalin. Să fi emigrat ideologic toți sovietici de la Moscova la Washington începând cu anii 80?

Trăim o ciudățenie a istoriei? Rusia istorică vrea unirea Basarabiei cu România, iar SUA, care se auto-intitulează democrată, se comportă imperial și colonial, impunându-și voința ca Anglia în India sau Belgia în Congo,în secolul XIX. Un diplomat american vorbește ca unul sovietic, iar oficiali apropiați de Putin ca niște prieteni. După ce a copiat teoria moldovensmului sovietic, James Pettit declară într-o limbă de lemn: “Nu este ușor, mulți oameni și-au pierdut încrederea în clasa politică, în guvern, dar este important să nu-ți pierzi încrederea, este important să aibă încredere în ei înșiși ca moldoveni și să se recunoască pe ei înșiși ca moldoveni, ca o naționalitate aparte și o țară aparte pentru a face acest loc mai bun. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”.

Prin acest discurs cred că și ultimii naivi și idealiști pro-americani și-au pierdut iluziile privind interesele SUA în zonă, la fel ca cele ale fostei URSS: fărâmițare și dezbinare națională specific ”divide et impera”. SUA prin vocea ambasadorului de la Chișinău a dovedit că nu-i pasă de dezideratul unionist românesc, de unirea Moldovei cu România până la 1 decembrie 1918. Toată teoria acoperiților SRI din presă și a agenturii soroșiște din media că americanii susțin unirea Basarabiei cu România a căzut. Asistăm la finalul iluziilor pentru pro-americani. Unchiul Sam e la fel ca și celelalte mari puteri coloniale seculare, își vede doar interesele proprii în dauna intereselor țărilor mici și sărace, cum e România. SUA nu vrea o România unită și puternică, ci doar executanți la București, gata de sacrificiu pentru un război cu Rusia, în care să ne facem țara teatru de război și praf precum Siria.

Clasa noastră politică coruptă și de companiile americane, subordonată la nivel de slugi intereselor strategice americane pe teritoriul României, va duce mai departe stindardul lui James Pettit și va renunța la obiectivul unirii cu Republica Moldova. SUA vrea o Moldova multinațională în care prin încorporarea strategică a Transnistriei, ca parte dintr-o federație moldovenească să facă joncțiunea cu Ucraina americanizată, în care firmele de avocatură de peste ocean și lobby au făcut averi uriașe după Euromaidan. Prin vocea ambasadorului la Chișinău, SUA arată că vrea o Europă de est fărâmițată și supusă intereselor sale, precum și o UE dezbinată și impotentă. America vrea o Moldovă independentă, multinatională, supusă intereselor sale și tampon între România și Rusia.

Aceste declarații antiromânești ale lui James Pettit au și un obiectiv perfid pe termen lung. Se pune pentru prima data indirect în spațiul public internațional ideea Moldovei Mari, deci a dezmembrării României în bucăți. Asta în timp ce oamenii Moscovei ortodoxe ne fac ochi dulci de sirenă. Alexandr Dugin, geopolitician și filosof rus: ”Oare de ce nu ar renaște cultura comună moldo-română, fiind adus astfel un omagiu nu doar lui Eminescu, dar și lui Nae Ionescu, Mircea Eliade și genialului și inegalabilului Lucian Blaga. De ce nu ne-am aminti de filosofii-isihaști din cercul “Rugul Aprins”, tradiționaliștii și atoniții, care îl studiau pe Guenon și moștenirea călugărilor din Optina? De ce nu ne-am aminti și de Paisie Velicikovski, care a renăscut viața monahală în România și Rusia?” Maxim Shevcenko, jurnalist, membru al Consiliului pe lângă președintele Federației Ruse, a declarat recent că posibilă unirea Moldovei cu România și a Transnistriei cu Rusia. Potrivit acestuia, Republica Moldova și România sunt același popor și ar merita să se unească, însă UE ar fi împotrivă. La aceseta trebuie adăugată și declarația lui Vladimir Jirinovki, vicepreședintele Dumei de stat ruse, care a propus unirea României cu Moldova și preluarea Bucovinei de nord de la Ucraina de către București.

Vin vremuri tulburi, când Moscova propune România Mare, iar Washingtonul susține două state românești separate ca model pentru alte rupturi teritoriale viitoare, precum Transilvania? Dacă în mintea unui diplomat american ”moldovenist” limba vorbită dincolo de Prut e altceva decât limba română și există două popoare: român și moldovean, ne putem aștepta și de la alți reprezentanți de peste ocean, mâine sau poimâine să spună că cei din Zalău vorbesc altă limbă decât cei din Pitești? Unirea trebuie să o facem noi, românii, fără să ne pese de interesele ”moldovenismului” promovat de noii ambasadori parașutați în stil sovietic de la Washington, care ne dezbină indirect, deja ideologic, în ”popoare” de moldoveni, munteni și ardeleni.  Ionuț Țene/NapocaNews



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?