Bă, ești nebun?/„Metoda rugăciunilor”, tactica prin care o bandă de „valori” a jefuit zeci de temple budiste din SUA

Bă, ești nebun?/„Metoda rugăciunilor”, tactica prin care o bandă de „valori” a jefuit zeci de temple budiste din SUA

Mai mulţi cetăţeni români din Statele Unite ale Americii au fost arestaţi după ce au jefuit un templu budist. Românii au găsit o metodă ingenioasă prin care au reuşit să dea lovitura.

Templul budist se afla într-o casa din Lakeside Drive, Benton County, statul Arkansas, iar spargerea a avut loc la 20 aprilie. Pentru asta, banda de români a recurs la o tactică surprinzătoare, „metoda rugăciunilor”.
 
Potrivit Arktimes, patru românce, membre ale bandei, frecventau templele budiste pentru a solicita rugăciuni pentru un membru al familiei. Odată intrate în templu. una dintre românce se prefăcea că are nevoie de o toaletă şi distrăgea atenţia, timp în care celelalte românce furau banii şi bunurile găsite. 
 
Însă pe 18 aprilie nu a fost ziua lor norocoasă. Ca de obicei, româncele s-au dus la un templu budhist vietnamez, însă au fost refuzate pe motiv că întreaga ceremonie se face doar în vietnameză. Însă româncele nu au renunţat şi au insistat până când au fost date afară. Şi pentru că ţineau cu orice preţ să jefuiască templul, au comis prima şi ultima mare greşeală.
 
Două zile mai târziu, ele au revenit cu forţe noi. Cinci femei şi un bărbat, toţi cetăţeni  români, au intrat cu forţa în templu şi au furat tot ce au găsit acolo, de la banii donaţi şi până la bijuteriile şi obiectele valoroase de artă de acolo. Au fost însă surprinşi, iar reprezentanţii templului au chemat Poliţia.
 
Infractorii români au fost reţinuţi şi acuzaţi de tâlhărie şi complicitate la spargererea unor templele budiste. Între timp, poliţiştii au descoperit că nu este vorba de un caz izolat şi că românii au spart mai multe temple budiste din statele California, Arizona şi Oklahoima. Ei au fost arestatţi şi vor fi trimişi în judecată pe 7 iunie la curtea din Benton County.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis