Bacău: Ministrul Justiţiei anunţă crearea unui institut care să formeze ofiţeri pentru sistemul penitenciar

Bacău: Ministrul Justiţiei anunţă crearea unui institut care să formeze ofiţeri pentru sistemul penitenciar

Ministerul Justiţiei va înfiinţa un institut pentru pregătirea ofiţerilor din sistemul penitenciar, a anunţat, joi, ministrul Tudorel Toader.

Prezent la festivitatea de absolvire a promoţiei "Centenarul Marii Uniri" de la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare (SNPAP) de la Târgu Ocna, Tudorel Toader a declarat că şcoala de pregătire a ofiţerilor de poliţie de penitenciare nu va activa în subordinea Academiei de Poliţie.

Noul institut ar urma să funcţioneze în spaţiul care a fost destinat iniţial ca sediu Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA).

"La Pantelimon este proiectat fostul sediu al PNA-ului, la care au renunţat. Când s-a transformat în DNA, au găsit sediul de pe Ştirbei Vodă din Bucureşti. Este o construcţie care are aproape două treimi finalizate. Avem proiectul făcut, avem contractat un împrumut cu Banca Europeană de Dezvoltare. Vrem ca să dăm identitate formativă acestei profesii a poliţistului de penitenciare, să nu se mai formeze la Academia de Poliţie, unde să fie şi dânşii acolo alături de alţii, să avem formare iniţială, să avem formare continuă pentru poliţiştii de penitenciare'", a afirmat ministrul Justiţiei. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

4 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e