Bădălău: Este clar că unul dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose trebuie să plece

Bădălău: Este clar că unul dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose trebuie să plece

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat duminică seara că în acest moment în Guvernul Tudose există un conflict între ministrul de Interne, Carmen Dan, şi premier, menţionând că "este clar că unul dintre ei trebuie să plece".

"Premierul are decizia vizavi de miniştri, dar trebuie să comunice deciziile vizavi de miniştri. E clar că unul dintre ei trebuie să plece. Mâine vom discuta în cadrul Comitetului Executiv această situaţie. Trebuie să ieşim din situaţia aceasta. În acest moment în Guvernul generat de noi avem un conflict deschis şi trebuie să găsim o soluţie să mergem mai departe. Trebuie să găsim o soluţie vizavi de reforma din poliţie, până la urmă în acest moment guvernul generat de PSD răspunde de bunul mers al lucrurilor din ţara aceasta. Şi noi suntem oameni responsabili şi trebuie să analizăm lucrurile şi să luăm măsurile care se impun", a spus Bădălău într-o emisiune la Antena 3.

El a afirmat că nu vede motivul pentru care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar putea să ceară retragerea sprijinului politic lui Tudose.

"Acum două săptămâni domnul preşedinte a spus că este mulţumit de activitatea domnului Mihai Tudose ca premier. (...) Am spus în acel moment (n. red. - la învestirea în funcţie) că avut îndoieli vizavi de anvergura domnului Tudose. Nu îmi menţin acel punct de vedere, pentru că, prin activitatea lui şi prin rezultatele Guvernului la finalul lui 2017, m-a contrazis şi mi-a certificat că este un premier bun. (...) O supoziţie, cred că vom avea o problemă mare dacă vom retrage sprijinul politic domnului Tudose, pentru că preşedintele a anunţat şi a fost o declaraţie publică în care a spus că a treia oară nu va mai nominaliza un premier PSD. (...) Eu consider că avem maturitatea, înţelepciunea, îmi cunosc colegii din judeţe, că nu vom face această greşeală şi că vom identifica calea de mijloc, respectând statutul partidului, pentru a guverna în continuare cu succes ca şi până acum", a susţinut preşedintele executiv al PSD.

În legătură cu convocarea, luni, a Comitetului Executiv Naţional al PSD, Niculae Bădălău a spus că acesta trebuia să aibă loc cât mai repede din cauza scandalului de la Ministerul Afacerilor Interne.

"Există o dispută în partid, care din păcate a fost accentuată de media, dar lucrurile nu sunt totuşi atât de grave. Tot timpul există o dezbatere de idei în partid care e normală. Comitetul Executiv trebuia făcut cât mai repede din cauza scandalului de la Ministerul de Interne, ştiţi foarte bine pedofilul, lucrurile foarte grave care s-au întâmplat şi trebuia găsită o soluţie cât mai rapid", conform preşedintelui executiv al PSD.

Întrebat cine dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose are dreptate, Bădălău a afirmat că trebuie aşteptat finalul anchetei, însă raporturile dintre cei doi trebuiau discutate în cadrul Guvernul şi al partidului, nu în spaţiul public, "lucru care este foarte grav" şi care duce la neîncredere într-un "organ al statului extrem de important" în condiţiile în care s-a lucrat şi la Codul poliţistului.

"Ştiţi foarte bine că noi susţinem supremaţia legii, gândeam cu totul altceva vizavi de această instituţie. Arată (n. red. - cazul de la Interne) că în această instituţie există o caracatiţă sau că ea nu funcţionează foarte bine şi trebuie luate măsuri drastice, extrem de drastice. Aici nimeni nu are nicio îndoială. (...) Din punct de vedere al premierului, cred că a greşit şi dânsul anunţând că nu poate să mai lucreze cu doamna ministru, doamna fiind o colegă de Senat şi fiind un senator extrem de muncitor. Dar din punct de vedere al activităţii de la Interne, nu eu o analizez, ci premierul şi lucrurile trebuiau discutate în cadrul Comitetului Executiv şi al Guvernului. Prim-ministrul venea cu o evaluarea, spunea că sunt acolo deficienţe şi ceea ce dânsul dorea vizavi de doamna ministru, luam o hotărâre şi mergeam mai departe", a mai afirmat Bădălău.

El a susţinut că personal pledează pentru "o soluţie de înţelepciune şi maturitate" pentru a putea merge mai departe cu un Guvern Tudose care "a funcţionat bine şi a închis anul trecut cu deficitul propus, a plătit salarii, pensii, iar cu programul de guvernare este la zi". "Deci cu tot ce ne-am propus politic până în acest moment suntem la zi. Bineînţeles că au apărut şi alte evenimente nefericite aşa cum este cel de la Interne, lucruri pe care le rezolvăm pe parcurs", potrivit lui Niculae Bădălău.

Referitor la scrisoarea deschisă pe care a trimis-o conducerii PSD, Bădălău a afirmat că a conceput-o împreună cu consilierii săi şi sfătuindu-se cu Adrian Năstase pentru ca "democraţia în partid să revină şi să existe mai mult dialog şi transparenţă".

Niculae Bădălău a precizat că nu există un conflict Dragnea - Tudose în PSD.

"Guvernul Tudose este format din oameni politici, premierul Tudose este vicepreşedinte al partidului şi restul sunt preşedinţi de organizaţii sau oameni care au funcţii politice în acest partid. Există un singur grup - PSD - din care parte dintre noi au fost garantaţi de noi să pună în aplicare programul. Media, de la conflictul ivit de la oroarea de la Interne a dus conflictul Tudose - Dan la Tudose - Dragnea, ceea ce nu este adevărat, pentru că domnul preşedinte Dragnea nu a avut nicio poziţie publică până în acest moment. Eu sunt convins că au discuţii. Nu am văzut niciun conflict între Tudose şi Dragnea", a spus preşedintele executiv al PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu