Bandă de hoți, capturată după ce a aruncat în aer peste 50 de bancomate. Sunt implicați români

Bandă de hoți, capturată după ce a aruncat în aer peste 50 de bancomate. Sunt implicați români

Poliţiile din Germania, Ţările de Jos şi Belgia au arestat, joi, nouă persoane implicate în jafuri cu explozivi la bancomate, în urma cărora a furat peste 5,2 milioane de euro. Arestările au avut loc în urma a 16 percheziții pe care le-au efectuat polițiștii.

Hoții foloseau explozivi pentru a jefui bancomatele FOTO Arhivă

Bancomate din landurile german Bavaria, Baden-Württemberg şi Thuringia au fost ţinta a peste 50 de atacuri începând din noiembrie 2021, a precizat poliţia din München.

În urma percheziţiilor au fost arestaţi nouă bărbaţi, cu vârste între 25 şi 41 de ani, cu cetăţenie olandeză, marocană, turcă, afgană sau română, rezidenţi în Ţările de Jos sau Belgia. Trei complici sunt căutaţi în continuare, potrivit Agerpres.

În plus, au fost găsite pregătite nouă pachete cu explozivi”, a indicat şeful operaţiunii de poliţie, Jürgen Harle, din cadrul forţelor bavareze. „Făptaşii şi-au croit drum în mod necugetat spre bani, riscând vieţile unor oameni nevinovaţi şi distrugând clădiri”, a spus ministrul de interne din Baden-Württemberg, Thomas Strobl.

El a remarcat că pagubele provocate proprietăţilor - în jur de 6,5 milioane de euro - sunt mai mari decât sumele jefuite de infractori.

Metode noi, la vremuri noi

În urmă cu un an, polițiștii belgieni aveau în vizor o nouă metodă de a jefui bancomatele. Hoții foloseau un laptop, după ce, cu o simplă gaură în bancomat, ajungeau la firele prin care aparatul era conectat la rețeaua bancară.

Poliţiştii şi jandarmii din multe ţări europene au observat de luni de zile o creştere a acestor atacuri digitale unde prejudiciul ajungea uneori chiar și la zeci de mii de euro la ATM. Unele bănci au găsit ca singură soluție neutralizarea bancomatelor pe timp de noapte . Un tânăr de 21 de ani din România a fost arestat, anul trecut, pentru fraude de acest fel. Metoda se numea „ATM Jackpotting”, iar un tânăr din Dâmboviţa, în vârstă de 21 de ani, dat în urmărire internaţională de Poliţia din Belgia, a fost prins, atunci, în comuna Aninosasa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro