Barack Obama a învățat să practice kitesurfing-ul în timpul unei vacanțe pe insula miliadarului britanic Richard Branson

Fortul președinte american Barack Obama încearcă unele sporturi nautice noi și periculoase pe care nativul din Hawaii nu le-a putut practica din motive de siguranță pe când ocupa Biroul Oval de la Casa Albă, relatează Reuters și AFP.

Sursa foto: Jack Brockway/AP

Obama, ai cărui opt ani de președinție s-au încheiat luna trecută când a avut loc ceremonia de învestitură a succesorului său Donald Trump, a învățat să practice kiteboarding-ul sau kitesurfing-ul săptămâna trecută în timp ce se afla în vacanță pe insula caraibiană aflată în proprietatea miliardarului britanic Richard Branson, care a făcut publice marți mai multe imagini pe această temă.

Fotografii și imagini postate pe site-ul companiei lui Branson, Virgin Group, îl arată pe fostul președinte american, care a făcut surfing toată viața, învățând să practice sportul tot mai popular în care oamenii se deplasează pe apă pe o placă de surfing fiind trași de un zmeu.

"Fiind vorba de fostul președinte al SUA exista multă securitate în jur, dar Barack a reușit cu adevărat să se relaxeze și să intre în starea potrivită", a scris Sir Richard Branson.

Sursa foto: Jack Brockway/AP

Barack Obama și soția lui Michelle au fost văzuți săptămâna trecută pe Insulele Virgine Britanice, iar oamenii au postat fotografii cu ei pe rețelele de socializare. Branson are în proprietate o insulă de 48 de hectare, Moskito Island, care face parte din acest arhipelag. Miliardarul a cumpărat în 2007 Moskito Island și a construit aici o luxoasă proprietate care poate găzdui 22 de oaspeți, potrivit site-ului de internet al complexului.

Kiteboarding-ul a fost ales în 2012 ca sport olimpic pentru JO 2016 de la Rio de Janeiro, în locul windsurfing-ului. Decizia a fost criticată la momentul respectiv, pentru că acest sport poate fi unul letal, și în cele din urmă s-a renunțat la includerea acestui sport printre cele olimpice.

Potrivit lui Branson, Obama a studiat acest sport timp de două zile și a înălțat un zmeu de pe plajă înainte de a intra în apă.

Sursa foto: Jack Brockway/AP

Richard Branson a dezvăluit că și el încearcă să învețe un spot similar, foilboarding, care folosește o placă modificată ce se ridică deasupra apei. El a scris că l-a provocat pe fostul președinte să vadă care dintre ei va reuși mai întâi să învețe sportul nautic ales. Obama a triumfat în această competiție în doi, a spus miliardarul britanic, reușind să rămână pe placa de kiteboarding pe o distanță de 100 de metri.

"După tot ce a făcut pentru lume, nu pot să fiu supărat pe el pentru această victorie binemeritată", a mai scris Branson.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze